Després de les vacances a les Canàries, on va coincidir amb el president Salvador Illa, i després d'estar aquesta setmana de visita oficial a l'Àfrica, el president Pedro Sánchez aprofita el cap de setmana i aquest darrer divendres d'agost a Andorra, on està fent una ruta amb BTT acompanyat de la seva dona, Begoña Gómez i d'un grup d'escortes. La visita del president del govern espanyol a Andorra coincideix amb el mundial de BTT, bicicletes de muntanya, que aquests dies, un esport del qual el president socialista n'és un gran aficionat.

Segons ha pogut saber ElNacional.cat de fonts de la policia d'Andorra, la policia del país dels Pirineus participa en el dispositiu de protecció, que s'ha iniciat aquest matí, quan Pedro Sánchez ha arribat a Andorra, i es fa de manera coordinada amb agents de la policia espanyola que habitualment donen seguretat al president, tant en les visites oficials com també en aquest tipus de viatges, considerats privats. Tot i que no s'ha volgut confirmar quina serà l'agenda i activitats que farà el president i la seva dona a Andorra, sí que s'ha pogut saber que està allotjat en un hotel de la capital, a Andorra la Vella, que està previst que durant el cap de setmana faci una ruta amb BTT i que també durant aquesta estada, que està prevista que s'allargui fins diumenge, visiti la competició del BTT que s'està fent a Andorra.

Cap visita amb polítics andorrans

No s'ha revelat com el president ha arribat a Andorra, si bé ja l'esperava, des de feia dies, un vehicle oficial que ha servit per fer els desplaçaments per Andorra. El viatge, però, no s'ha fet amb avió oficial, segons han confirmat fonts de l'entorn presidencial a ElNacional.cat. Des de la policia d'Andorra, que col·labora amb tota la càpsula de seguretat del president en aquest viatge per acabar d'aprofitar l'estiu del president Sánchez, tampoc s'ha revelat l'agenda del mandatari i, de manera oficial, no consta cap visita amb polítics andorrans més enllà de la visita que es farà a Pal, on també s'ha reforçat la seguretat després de saber que el president espanyol i la seva dona visitarien el mundial de BTT.

Una visita a Àfrica per afrontar la crisi migratòria

Abans de la seva visita de cap de setmana, Pedro Sánchez ha fet una breu gira de tres dies per l'Àfrica per fer front a la crisi migratòria derivada de l'arribada massiva de joves migrants a les Illes Canàries. El president del govern espanyol ha visitat Mauritània, Gàmbia i Senegal per signar nous acords en l’aposta per la migració circular, una modalitat de contractació de migrants que tornen després de completar la seva feina. La visita ha conclòs amb un Sánchez reivindicant la "migració ordenada" com a "vacuna" contra els qui "estenen l’odi i la xenofòbia", menys de 24 hores després que ell mateix afirmés des del Senegal que és "imprescindible el retorn dels immigrants que han arribat a Espanya irregularment", principalment perquè el retorn “trasllada un missatge desincentivador, nítid, clar i contundent a les màfies i a aquells que es posen a les seves mans”.