Pedro Sánchez entra al cos a cos amb Isabel Díaz Ayuso en la setmana de l’Orgull LGTBI. El govern espanyol ha decidit recórrer al Tribunal Constitucional la reforma de la llei trans i LGTBI de la Comunitat de Madrid que han representat una retallada en drets d’aquest col·lectiu. Així ho ha anunciat aquest dimarts la ministra d’Igualtat, Ana Redondo. El passat mes de desembre, l’Assemblea d’aquesta comunitat autònoma va aprovar les reformes de la llei trans i LGTBI que, a efectes pràctics, suposaven una derogació en els drets d’aquest col·lectiu.

Concretament, eliminava una vintena d'articles i en canviava la redacció de quatre. Es van esborrar del mapa conceptes com l'autodeterminació de gènere o la inversió de la càrrega de la prova, així com la discriminació per error o la coeducació. Retocava aspectes sanitaris i eliminava la necessitat d'un informe d'impacte LGTBI per a les normatives de la Comunitat. També s’eliminava l'article destinat al reconeixement i suport institucional del col·lectiu per part de l'Executiu regional.

De la mateixa manera, s’eliminava de la llei la creació del Consell LGTBI de la Comunitat, un òrgan consultiu; així com el Centre de Documentació i Memòria LGTBI i la Comissió Interdepartamental de Seguiment i Coordinació. Una de les parts centrals d'aquesta modificació era l'àmbit educatiu. Derogava punts sobre el desenvolupament del Pla integral sobre educació i diversitat, el que aborda l'assetjament escolar, el que aborda la inclusió del respecte i la pedagogia LGTBI en els currículums, la incorporació de la realitat LGTBI en els plans d'estudi i la formació del personal docent.

Cartell LGTBI de Madrid

L’anunci d’aquest dimarts per part de la ministra d’Igualtat ha arribat després, també, que el cartell de l’Orgull de la capital espanyola hagi estat un gran motiu de polèmica, perquè s’ha considerat que estigmatitzava el col·lectiu: hi apareixien imatges de preservatius, tacons i begudes alcohòliques. Aquest dilluns, la portaveu del PSOE, Esther Peña, va titllar-lo de “despropòsit”. “El col·lectiu LGTBI i les seves reivindicacions són molt més que tacons, copes i preservatius”, va assenyalar en l’habitual roda de premsa socialista dels dilluns. Així, va acusar l’alcalde José Luis Martínez-Almeida de “reincidir” en “ocultar les sigles del col·lectiu i les seves reivindicacions”, així com silenciar la “lluita” d’aquestes persones.

Ayuso entra al cos a cos amb Sánchez a través de Milei

Aquest passat divendres, Isabel Díaz Ayuso va fer un gest per intentar demostrar que l’arxienemiga de Pedro Sánchez és ella i no Alberto Núñez Feijóo. Després que el passat mes de maig Espanya s’endinsés en un conflicte diplomàtic amb l’Argentina, la presidenta de la Comunitat de Madrid va fer entrega de la Medalla Internacional d’aquesta comunitat autònoma a Javier Milei. El president argentí va viatjar a la capital espanyola per segona vegada en escasses setmanes.

Després de rebre la condecoració, el discurs del mandatari sud-americà va centrar-se a carregar contra el socialisme, que va titllar de “violent i empobridor” i el va acusar de “deteriorar el teixit social”, basar-se en “l’enveja, l’odi, el ressentiment i el tracte desigual davant la llei” i “generar pobresa”. “Nosaltres venim del futur a explicar-los una història que és desitjable evitar: la història del mal i decadència que causa el socialisme, no deixin que el socialisme els arruïni la vida”, va afegir.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!