El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha donat positiu en coronavirus aquest diumenge al matí, pel que no podrà assistir, com estava previst, a la tradicional Festa de la Rosa del PSC que se celebra aquest diumenge en Pineda de Gavà (Barcelona). Ho ha anunciat en un apunt de Twitter en el qual ha desitjat una feliç Festa de la Rosa i ha assegurat que continuarà "treballant extremant les precaucions". A l'acte aquest diumenge assistiran el primer secretari del PSC, Salvador Illa; el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni; l'alcaldessa de Pineda de Gavà, Gemma Badia, i de la vice-primera secretària d'Organització i Acció Electoral del PSC i alcaldessa de Sant Boi de Llobregat (Barcelona), Lluïsa Moret.

TUIT Pedro Sánchez covid

La primera Festa de la Rosa de Salvador Illa

La trobada dels socialistes catalans se celebrarà com és tradicional en la Pineda de Gavà (Barcelona), i inclourà també la intervenció de la seva alcaldessa, Gemma Badia, i de la vice-primera secretària d'Organització i Acció Electoral del PSC i alcaldessa de Sant Boi de Llobregat (Barcelona), Lluïsa Moret. Les intervencions dels dirigents socialistes començaran cap a les 12 hores en una festa que vol tornar anterior a la pandèmia, per la qual cosa recuperarà el tradicional dinar festiu després de l'acte polític, amb propostes gastronòmiques de diverses agrupacions socialistes.

Salvador Illa ha subratllat que detecta "ganes de retrobar-se en el conjunt del partit", i ha destacat la importància d'aquesta cita per al PSC, ja que marca l'inici del curs polític dels socialistes catalans. El dirigent socialista ha assegurat que, segons les previsions de la formació, "serà una festa com les d'abans, amb molta presència de gent i en la que traslluirà la il·lusió que en aquest moment viu l'organització".

Aquesta serà la primera Festa de la Rosa amb Illa com a primer secretari del partit: l'any passat ja hi va participar com a líder parlamentari del PSC i cap de l'oposició, i aquesta serà la primera després que al desembre agafés el relleu de l'ara ministre Miquel Iceta al capdavant del partit com el seu primer secretari. A més, la festa serà la pròxima parada de la gira preelectoral del president del govern espanyol i secretari general del PSOE, que inclou 30 actes i que ha dissenyat la direcció federal socialista per estrènyer el contacte amb els ciutadans i explicar mesures impulsades des del Govern.

En declarar-se la pandèmia de covid, el PSC va descartar convocar la seva festa d'inici del curs polític el 2020, i el 2021 la va celebrar amb un aforament limitat a 500 persones, en contrast amb el nombre d'assistents de l'última Festa de la Rosa que es va celebrar amb normalitat, el 2019. En aquesta ocasió va congregar unes 25.000 persones, en un esdeveniment en què van participar Sánchez; Iceta; la llavors alcaldessa de Gavà i ara ministra, Raquel Sánchez; la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, i l'expresident del Senat, Manel Cruz.