Pedro Sánchez passa a l'ofensiva. L'Advocacia General de l'Estat, en representació de la presidència del govern espanyol, ha presentat aquest dimarts una querella per prevaricació contra el jutge Juan Carlos Peinado, que investiga Begoña Gómez. Ho ha fet just després que el líder socialista s'acollís al seu dret a no declarar en la seva compareixença davant de l'instructor que investiga suposats delictes de corrupció i tràfic d'influències en l'activitat empresarial de la seva esposa. La portaveu del govern espanyol, Pilar Alegría, ha assenyalat en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que aquest dimarts s'ha perpetrat a la Moncloa la "gravació d'un muntatge amb el clar objectiu d'erosionar la imatge de la presidència en base a un no-cas".

 

 

"Tenim tota la tranquil·litat i confiança perquè el temps col·locarà cadascú al seu lloc", ha dit la també ministra d'Educació després d'acusar Peinado d'haver anat a la residència presidencial espanyola a "fer-se una foto" i "alimentar les tertúlies d'aquest estiu". En aquest sentit, ha pronosticat que les imatges de la compareixença de només dos minuts de Sánchez davant del jutge "acabaran filtrades a un pseudomitjà conservador". "A aquest muntatge li faltava només l'episodi d'avui", ha sentenciat durant la roda de premsa. 

La querella de l'Advocacia de l'Estat contra Peinado per prevaricació

En la querella, a la qual ha tingut accés ElNacional.cat, l'Advocacia de l'Estat denuncia davant del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) la "delimitació abstracta" que està fent el jutge Juan Carlos Peinado del cas i acusa el magistrat de dictar resolucions "injustes". "Hi ha múltiples elements que fan evident que la presa de la declaració practicada contradiu la normativa que la regula i que despulla de garanties la presidència del govern espanyol", afirma l'escrit en referència al fet que la declaració d'aquest dimarts hagi practicat de forma presencial i no per escrit com havia demanat Sánchez. 

L'escrit assegura que Peinado no té "ni un mínim indici" per investigar Begoña Gómez de suposats delictes, i ha lamentat que les actuacions del jutge "desacrediten gratuïtament" la figura del president del govern espanyol. També es demana citar a declarar el magistrat Carlos Valle, que és el jutge que, en substitució de Peinado, va denegar la petició de Sánchez de declarar per escrit. 

L'advocacia de l'Estat assegura també que la querella no és en cap cas un "atac" al Poder Judicial. "Al contrari, és expressió de la confiança en el Poder Judicial", afegeix. Dit això, apunta que "l'únic mitjà de defensa que queda davant d'un atac absolutament mancat de justificació o motivació per part de qui exerceix funcions jurisdiccionals" és el de presentar aquesta acusació per prevaricació. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!