"Dins de la Constitució i l'Estatut podem parlar de tot. Fora, de res". Aquesta és la resposta del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a les 21 demandes que li va traslladar el president de la Generalitat, Quim Torra, en la reunió que van fer a Barcelona dijous passat. En aquest sentit, Sánchez ha insistit que tot allò que en quedi fora no és res més que "un monòleg del govern català".

Sánchez, que ha fet balanç dels seus set mesos de govern coincidint amb el darrer Consell de Ministres de l'any, ha dit una vegada i una altra que la solució a la crisi de Catalunya requereix lleialtat i que aquesta passa per trobar solucions en el marc de la Constitució i l'Estatut.

Sánchez ha afirmat que la base de l'acord entre la Generalitat i l'Estat ja es va transmetre en un comunicat conjunt després de la reunió de la setmana passada. "La declaració deia que calia apostar per la llei i el diàleg i pels acords transversals i amplis", ha dit.

El president espanyol ha demanat a la Generalitat que passi "de la voluntat de diàleg al diàleg real". Sánchez ha assegurat que el seu executiu està impulsant espais de diàleg i de cooperació bilateral "que poden recuperar la lleialtat i la confiança per abordar una solució política".