Primer discurs de Pedro Sánchez després de l’aprovació de la llei d’amnistia. El president espanyol ha estat aquest matí al Congrés dels Diputats per votar a favor de la norma que posa fi a la repressió contra l’independentisme, tot i que s’havia absentat del debat i no ha pres la paraula en cap moment. Se l’ha pogut escoltar en un acte de campanya de les eleccions europees a Barakaldo. En un míting de poc menys de quinze minuts, el president espanyol i secretari general del PSOE ha dedicat un minut a parlar de l’amnistia i ha pronunciat més vegades la paraula “convivència” que la paraula “amnistia”. “Gràcies a l’aposta per la convivència i per les respostes socials a la crisi, avui Espanya està més unida i és més pròspera que el 2017 quan governava el Partit Popular”, ha proclamat Sánchez.

🔴 Llei d’amnistia, DIRECTE | Reaccions a l’aprovació de la llei avui

 

 

El líder socialista també ha posat en relleu que “l’aposta per la convivència” ha permès “superar la crisi territorial més gran de la història de la nostra democràcia a Catalunya” i ha subratllat que el que fa que Espanya sigui “més forta” i estigui “més unida” són les “polítiques de convivència”. A més, Sánchez ha aprofitat per disparar contra el PP i Vox: “El que trenca Espanya i no garanteix la unitat d’Espanya són els pactes de la dreta i la ultradreta”.

Referent al ple del Congrés, Sánchez també ha al·ludit a la tensió que s’ha viscut a l’hemicicle durant el debat. Per a Sánchez, la intensa bronca ha estat una “prova” del que passaria si els que avui “han insultat i han cridat” governessin amb Alberto Núñez Feijóo com a president i Santiago Abascal de vicepresident: “Estaríem en la confrontació permanent”, ha conclòs.

Perfil baix del PSOE al debat de l’amnistia al Congrés

Aquest matí, el PSOE ha passat de puntetes pel debat al Congrés. El diputat escollit pel Grup Socialista per defensar la llei d’amnistia ha estat un absolut desconegut: Artemi Rallo, el número dos de la candidatura a la província de Castelló. A més, només onze dels 23 ministres del govern espanyol han fet acte de presència des de l’inici del debat a l’hemicicle. Pedro Sánchez només hi ha anat a votar.

Una de les primeres veus a pronunciar-se aquest matí ha estat el portaveu del PSOE en el Congrés, Patxi López, que ha assegurat que els socialistes continuen “mantenint la confiança en els jutges”. Ara bé, ha volgut subratllar que “la pretensió del legislador és absolutament clara”: “Treure dels tribunals tot el que té a veure amb el procés perquè sigui la política que resolgui els problemes polítics”. Amb l’aprovació de la llei, López afirma que “s’obre un nou temps”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!