El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s'ha reunit aquest dimecres al migdia amb el secretari general del PSC, Salvador Illa, amb qui ha mantingut un "dinar de treball" al barri del Raval de Barcelona que s'ha allargat dues hores, segons han informat fonts del PSC, que no han donat més detalls de la trobada. És habitual que els dos líders socialistes es reuneixin a Barcelona quan el president espanyol fa un viatge a Catalunya, i aquesta vegada no ha estat diferent. Sánchez i Illa s'han reunit després que el primer hagi mantingut una reunió amb el president del Govern en funcions, Pere Aragonès, al Palau de la Generalitat, en el context de les negociacions entre ERC i el PSC per a la possible investidura d'Illa com a pròxim president. A diferència d'altres ocasions, tampoc no han transcendit imatges d'aquest dinar. 

Sánchez i Aragonès formalitzen el traspàs de l'IMV amb la investidura de fons

Ni Sánchez ni Aragonès han comparegut públicament després de la seva trobada, i s'han limitat a informar en un comunicat conjunt que la reunió ha servit per "abordar la situació política general i altres afers d'interès comú"; i per repassar la relació entre ambdós executius. En aquest sentit, han destacat que en l'última setmana ambdós executius han "concretat i calendaritzat" diversos acords i pactes pendents, com ara el traspàs de Rodalies i ajudes per a Recerca i Desenvolupament. Després de la trobada, ambdós presidents han encapçalat l'acte en el qual la ministra d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, Elma Saiz, i el conseller de Drets Socials de la Generalitat en funcions, Carles Campuzano, han signat el traspàs de la gestió de l'Ingrés Mínim Vital (IMV) a Catalunya.

Es tracta d'un dels acords establerts entre ERC i el PSOE en el pacte d'investidura de Sánchez i que es culmina en la recta final de les negociacions entre ambdues formacions per a una possible investidura d'Illa a Catalunya. Els republicans van fixar aquest mes de juliol com la data límit per poder assolir un acord, i van plantejar com a requisit la necessitat que els socialistes complissin pactes que tenien pendents. Sobre aquesta qüestió, Campuzano ha insistit en la demanda d'un finançament singular a Catalunya i la culminació d'altres compromisos, com ara la condonació del 20% del deute que té la Generalitat amb l'Estat a través del FLA.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!