La candidatura de Comuns Sumar liderada per Jaume Asens basarà la campanya del 9-J en el lema ‘Per la pau, pel planeta, pel futur’, un missatge amb el qual volen “convertir Europa en líder mundial en transició ecològica”. “Està en joc l’Europa que es preocupa per la salut de les persones, o aquella basada en l’austeritat i que només pensa en macroprojectes per omplir les butxaques d’uns pocs”, ha asseverat Asens aquest dimarts des de Santa Coloma de Gramenet durant la presentació del cartell de campanya. El candidat de Comuns Sumar ha fet una crida a la mobilització per aturar, ha dit, la “internacional reaccionària” reunida en una “casa dels horrors” a Madrid: “Seran capaços de vendre el nostre futur i, fins i tot, el Parlament Europeu”.

Asens ha lamentat que la ciutadania afronta els comicis del 9 de juny “cansada” per la recent celebració de les eleccions catalanes, però ha ressaltat la importància d’anar a votar “perquè mai fins ara s’havia donat una cruïlla tan transcendental”. El candidat de Comuns Sumar ha assenyalat “la pau, el planeta i el futur” com a eixos del seu partit durant aquesta campanya “i com a símbol d’allò que es vol aconseguir des d’Europa”.

La número 2, Júlia Miralles, ha ressaltat que la formació es fixa aquests tres conceptes perquè vol reivindicar la fi dels conflictes armats, una transició ecològica “justa, que tingui en compte les desigualtats socials” i també “l’esperança de viure millor” a través dels projectes que lidera la Unió Europea. Ha ressaltat aquí les polítiques per preservar els drets de les dones, de les persones lgtbi i dels migrants, però també el dret a l’habitatge, entre altres qüestions.

Contraposa el model a la "internacional reaccionària de l'asfalt"

Asens ha fet la presentació del cartell des del Parc Fluvial del Besòs, “com a exemple del que pot aconseguir la lluita veïnal i de com Europa pot ser una palanca de canvi a favor d’un territori més verd i saludable”, tot recordant que els fons comunitaris van cofinançar la recuperació d’aquest espai. En aquest sentit, Asens ha assegurat que “pulmons verds” com el del Besòs són un “patrimoni comú” que el seu partit vol defensar “per convertir Europa en líder mundial en transició ecològica”. Ha contraposat el seu model al de la “internacional reaccionària de l’asfalt, que vol destruir el planeta”, assenyalant directament els partits d’extrema dreta.

Sobre la reunió que aquestes formacions van celebrar diumenge a Madrid, ha tornat a definir la trobada com la “casa dels horrors” i ha advertit que l’acte va ser un “senyal d’alarma d’allò que pot passar a Europa”. “És un senyal del risc de desaccelerar la transició ecològica amb polítiques i personatges que no tindran cap escrúpol a l’hora de vendre el nostre futur i, fins i tot, el Parlament Europeu”, ha afegit. Asens ha recalcat una crida a la mobilització dels votants d’esquerres avisant que “si no, guanyaran ells”. “Cal plantar cara a la internacional reaccionària basada en el negacionisme del canvi climàtic”, ha insistit.

Preguntat per la divisió de candidatures amb Podem, Asens ha assegurat que els morats “no són cap adversari” i ha dit que Comuns Sumar “té molt clar qui té davant i qui té al costat”. Ha allargat la mà així a Podem per trobar “espais comuns” que permetin “fer front a la internacional reaccionària i col·laborar per obrir pas a una europa més verda i amb més pau”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!