Laura Borràs està fent servir la interinitat de la presidència del Parlament com una peça més de la seva estratègia política i el seu no és un cas de repressió política contra el moviment independentista, sinó que ha estat condemnada per unes pràctiques relacionades amb la corrupció. Així de clar s'ha mostrat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una entrevista a EFE a l'hora de valorar la situació actual de Borràs, que ha assegurat que no dimitirà del seu càrrec tot i la sentència del Tribunal Superior de Justícia. En aquest sentit, Aragonès ha advertit que la causa independentista "no mereix quedar contaminada per la corrupció", en la mateixa línia que s'ha expressat el seu partit o la CUP en els últims dies: "Ella té tot el dret a presentar recursos i seguir defensant la seva innocència, però no és un cas equiparable a casos relacionats amb el referèndum de l'1 d'octubre o amb la repressió política".
Laura Borràs és presidenta suspesa del Parlament des del passat mes de juliol, quan la Mesa la va suspendre de drets i deures. Durant els últims mesos, la presidència del Parlament ha estat en una situació d'interinitat, amb la republicana Alba Vergés, vicepresidenta de la institució, fent funcions de presidenta. Després que es publiqués la sentència del TSJC, la resta de partits han anat demanant a Borràs que renunciï al càrrec, però ella no ha fet cap moviment en aquest sentit, cosa que ara censura Aragonès: "No es pot utilitzar la interinitat del Parlament com una peça més de l'estratègia de defensa personal. Legítima, però, al capdavall, personal. El Parlament ha de tenir una presidència amb plenes funcions i no una presidència vacant", ha advertit.
El president Aragonès pressiona per una nova presidència del Parlament
Tal com va expressar la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, després de la reunió del Consell Executiu, Aragonès considera que cal "procedir a l'elecció d'una nova presidència del Parlament", sota dues premisses: que reflecteixi la majoria independentista a l'hemicicle i que Junts faci el "primer pas", plantejant una proposta de substitut a la resta de grups, perquè l'estudiïn i decideixin. Preguntat sobre què passaria si els seus exsocis al Govern no fan aquesta passa endavant i mantinguessin Borràs, el president de la Generalitat ha rebutjat avançar esdeveniments: "Encara queda camí i confio plenament que tothom prendrà la millor decisió possible per preservar les institucions del país".
Aquesta mateixa setmana i a l'espera que la JEC es pronunciï sobre la situació de Laura Borràs, el PSC va registrar al Parlament una iniciativa perquè el ple de la cambra pugui destituir membres de la Mesa, com és el cas de Borràs. Per aprovar-ho, necessitarien el suport dels republicans, però Aragonès ha criticat que se'n van assabentar pels mitjans de comunicació. "Crec que en un aspecte tan rellevant per a les nostres institucions com són les normes de funcionament, com és el cas del reglament, hauria estat bé que el PSC ens l'hagués avisat abans i compartit el contingut. Però han fet una proposta unilateral", ha recriminat. El líder d'ERC, Oriol Junqueras, va demanar a Junts que mogués fitxa per no haver-se de posicionar davant la proposta dels socialistes.