Participació i Rodalies són les paraules que estan monopolitzant les primeres hores de la jornada electoral. Tots els candidats fan una crida a la participació, a la mobilització dels electors perquè vagin a votar en les Eleccions Catalunya 2024, una qüestió que pot ser cabdal donat que les enquestes auguraven (encara ahir) una bossa de 32% d’indecisos. Pere Aragonès no ha estat una excepció. El president de la Generalitat i candidat d’ERC ha votat al seu col·legi electoral, l’institut Joan Coromines, de la seva ciutat natal, Pineda de Mar (Maresme), acompanyat de la seva dona, Janina Juli,  i la seva filla Clàudia, que va posar la maneta sobre la del seu pare per acompanyar-lo en el gest d’introduir la papereta a l’urna, en una de les imatges més entranyables de la jornada. Aragonès s’ha mostrat molt crític amb “l’enèsim incident” del servei de Rodalies,  fruit de la "desinversió" de la xarxa durant "tants anys", però amb tot, s’ha mostrat molt optimisme quan a la resposta dels catalans i espera “una participació altíssima”. 

🔴 Resultats Eleccions Catalunya 2024, DIRECTE

🔴 Incidències a Rodalies avui, directe | Última hora de les línies afectades
 

📊 La participació en les eleccions de Catalunya 2024
 

 

Primer missatge, dedicat a Rodalies

Aragonès ha entrat a les 10 hores d'aquest matí a l'institut Joan Coromines acompanyat de la seva família i ha estat rebut per desenes de veïns i veïnes a les portes de la seu electoral, així com mitjans de comunicació, als que ha agraït que s'hagin desplaçat fins a Pineda de Mar. Tot just després d’exercir el seu dret a vot, Aragonès ha atès als informadors i s’ha referit al problema de la xarxa de Rodalies, que a causa d’un nou robatori de coure, ha quedat pràcticament sense servei, en una jornada clau en què s’ha de garantir la mobilitat per poder garantir, a l'hora, el dret a vot. “El meu primer missatge avui és per a tots els usuaris de Rodalies que s'han vist afectats per l'enèsim incident fruit de la desinversió a la xarxa de Rodalies durant tants anys”, ha dit Aragonès, que ha afegit: “Esperem que es pugui recuperar ràpidament el servei i sol·licitem als responsables del servei de Rodalies que facin tot el que estigui a la mà per restablir la circulació com més aviat millor i sobretot per alterar al mínim la mobilitat de la ciutadania en un dia tan especial com avui”, ha insistit. Cal recordar que el traspàs de Rodalies sempre ha estat una necessitat "imprescindible" per Pere Aragonès, que ha fet d'aquesta qüestió un dels eixos de la seva campanya, en la que ha insistit molt en la necessitat d'aconseguir aquest objectiu en la pròxima legislatura.

 

Malgrat els problemes de Rodalies i de la dificultat que poden tenir alguns electors en desplaçar-se per exercir el seu dret a vot, espera una altíssima participació, i ha animat als ciutadans a anar a votar “pensant en els deures i llibertats”, i pensant en la gran responsabilitat que suposen aquests comicis pel futur del país. “Tenim a les nostres mans triar el futur de Catalunya i ho animo a fer amb tot l'entusiasme amb tota la força i amb tota la convicció. Estic convençut que la ciutadania catalana respondrà massivament”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!