El president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès, ja prepara el traspàs al futur govern amb l’encàrrec de documents a cada departament per tal de facilitar el trànsit cap a una administració nova, ara per ara de signe incert. Aragonès fa aquest pas després d’haver anunciat dilluns, l’endemà de les eleccions del 12-M que han suposat una davallada notable dels suports a ERC, que no seria diputat al Parlament de Catalunya. Segons han informat fonts de Presidència a l’agència ACN aquest dijous,  Aragonès també té la intenció d’adoptar un perfil baix en l’escena pública i apartar-se dels focus per tal de no condicionar els debats postelectorals.

Aragonès prepara la seva sortida del Palau de la Generalitat deixant enrere un partit en crisi després de la patacada electoral que els ha situat com a tercera força en el Parlament de Catalunya, per darrere de Junts i el PSC. Des de la nit electoral Aragonès va remarcar que ERC assumia la derrota i anava directament a l’oposició, tot i les picades d’ullet del socialista Salvador Illa, que intentarà la formació de Govern, ni que sigui en minoria. Al mateix temps, Carles Puigdemont insisteix en la possibilitat que ell formi Govern, malgrat que el líder socialista ha respost els darrers dies, en diverses ocasions, que no pensa donar suport a aquesta possibilitat.

Aragonès, centrat en les urgències

Les mateixes fonts de Presidència han dit a l’ACN que Aragonès està centrat en la feina de govern, les urgències i les necessitats que li corresponen a un govern en funcions. Ara bé, al mateix temps ha començat ja la feina per facilitar la transició cap al pròxim govern. Es tracta d’un traspàs incert, tenint en compte de les enormes dificultats que estan sorgint per formar majories després dels resultats electorals de diumenge passat. Pel que fa a l'agenda per als pròxims dies, Aragonès té previst participar en la inauguració de la Reunió del Cercle d'Economia, dimecres que ve, i un acte per commemorar el 25è aniversari de l'FP a Catalunya, dimarts de la setmana vinent.

Quant als debats polítics actuals, Aragonès no té previst pronunciar-se públicament sobre l'escenari postelectoral perquè prefereix no condicionar-los. En canvi, sí que ho farà als òrgans interns del partit, on es manté com a coordinador nacional d'ERC. De fet, amb la marxa d'Oriol Junqueras com a president del partit després de les eleccions europees del 9 de juny, serà Aragonès i la secretària general, Marta Rovira, els que estaran al capdavant per decidir què fer de cara a una eventual investidura de Salvador Illa o Carles Puigdemont, els dos candidats que s'han proposat per presentar-s'hi.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!