El president Pere Aragonès ha respost aquest diumenge al ministre de la Presidencia espanyol, Félix Bolaños, després que aquest critiqués l'acord de claredat plantejat pel Govern per trobar una solució democràtica al conflicte entre Catalunya i Espanya. "Votar mai no és un parany, la democràcia no és mai un parany", ha contestat el president català. En aquest sentit, ha remarcat que, si algú creu que votar per decidir el futur polític és un parany, és que “el seu model no és de confiança en la ciutadania”. Així, Aragonès s'ha pronunciat públicament sobre les darreres paraules de Bolaños respecte a l'acord de claredat. Concretament, Bolaños va afirmar que l'acord de claredat suposa "tornar al passat, a fórmules que van dividir i van enfrontar els catalans, amb fórmules que van portar Catalunya a entrar en un bucle que va durar una dècada". 

Sobre la proposta d'acord de claredat, Aragonès també ha assenyalat que vol "escoltar" totes les parts i posa la democràcia al centre. El president català també ha estat preguntat per l'espionatge a líders catalans amb el programari Pegasus. Sobre aquest punt, ha assegurat que el govern i les institucions estatals tenen "molt marge per millorar" en transparència i ha lamentat que algunes no rebessin una delegació d'eurodiputats que investiguen Pegasus.

D'altra banda, pel que fa a la visita de diferents ministres amb motiu de la diada de Sant Jordi 2023, Aragonès ha assenyalat que Catalunya sempre dona la benvinguda a tothom. I els ha animat a "escoltar la ciutadania sempre, no només a la diada de Sant Jordi".

Aragonès reivindica Sant Jordi com una forma de celebrar la catalanitat

Pel que fa a la diada de Sant Jordi 2023, Aragonès ha remarcat que la diada ha de ser una manera de celebrar la catalanitat, un moment per reivindicar la llengua i la cultura catalana. "Quin millor dia que el de Sant Jordi per defensar la llengua, a través de la lectura i el foment de la literatura?", ha comentat. I s'ha mostrat convençut que aquesta jornada serà un "èxit col·lectiu", en què Catalunya celebra que és una nació, amb símbols com la cultura, la llengua i la vida, ha dit.

Aragonès i els consellers recomanen llibres per Sant Jordi 2023

Per aquest Sant Jordi 2023, el president Pere Aragonès ha recomanat un llibre a la ciutadania. Doncs bé, el llibre que ha escollit és la novel·la El país de l'altra riba (Proa) de Maite Salord. Es tracta d'una història sobre vincles entre passat i present i secrets familiars que relata la diàspora menorquina a Algèria durant la guerra d'independència, tot descobrint el lector "la realitat d'un exili" desconegut per molts. Però Aragonès no és l'únic dirigent del Govern que ha proposat llibres amb motiu de la diada de Sant Jordi d'enguany, sinó que els consellers també han volgut dir la seva. Entre les obres recomanades, destaquen novel·les amb rerefons històric, assajos i obres poètiques.