El líder d’Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha estat amenaçat per Josué Cárdenas, un periodista d’extrema dreta habitual del Congrés dels Diputats. En un vídeo, l’ultradretà recomana al diputat republicà “anar amb compte”. “Perquè quan vas de xulo, et donen per totes bandes, i sempre hi ha algú més xulo; això s’aprèn al carrer”, etziba el comunicador de l’extrema dreta, a més d’assenyalar que “a mafiosos no ens guanyes”.

Ha estat el mateix Rufián qui ha compartit el vídeo al seu compte de Twitter, alertant que és un “periodista amb acreditació al Congrés” i que no es poden “normalitzar” discursos d’aquesta mena. Fonts d’Esquerra Republicana expliquen a ElNacional.cat que la formació ja va demanar que es retirés l’acreditació a aquest comunicador ultradretà, sense èxit. Ara, però, hi hauria raons de pes per fer-ho, ja que ha amenaçat de manera directa un diputat.

Cárdenas és conegut entre els periodistes habituals del Congrés per estar present en gairebé totes les rodes de premsa que s’hi fan, gairebé sempre amb voluntat de desacreditar els diputats que compareixen a la sala de premsa. Acostuma a esperar que els periodistes hagin fet les seves preguntes i, en acabat, ell en fa una allunyada de l’actualitat per increpar el polític que estigui compareixent. Les seves víctimes preferides són, precisament, Gabriel Rufián i els portaveus de Bildu, a qui els relaciona constantment amb ETA. També és habitual que increpi els portaveus de Junts per Catalunya, la CUP, Unidas Podemos o el PSOE.

En el vídeo que ha compartit Rufián es veu Cárdenas assegurant que els periodistes d’extrema dreta “continuaran preguntant” a la sala de premsa del Congrés, i concreta: “Incidint en la idea que deies que al cap de 18 mesos piraries” de Madrid. “No marxes ni amb aigua calenta i et quedes amb les ungles ben clavades a l’escó, trincant de l’Estat”, lamenta Cárdenas. “No et tinc cap afecte”, afegeix.

Rufián, precisament, acostuma a contestar als periodistes d’extrema dreta que l’increpen a la sala de premsa. Hi ha altres diputats que prefereixen no entrar al joc, i no contestar a les preguntes que els formulen. Ell, en canvi, contesta, però sol fer-ho de manera irònica, per deixar en evidència els comunicadors d’ultradreta. En canvi, al vídeo, Cárdenas demana al diputat d’Esquerra Republicana que “deixi de ficar-se” amb els periodistes del Congrés. “I deixa de ser tan amic dels periodistes que són amics d’Otegi”, remarca, i afirma que Gabriel Rufián hauria d’estar “cantant el Viva España cada dia”. “Ves amb compte”, insisteix en més d’una ocasió el periodista de 7NN, una amenaça directa cap a Gabriel Rufián.