El periodista d’extrema dreta Josué Cárdenas ha carregat contra la convocatòria del Partit Popular a Madrid d'aquest diumenge, en un acte de rebuig a l'amnistia que reclamen els partits independentistes. Segons el comunicador, habitual al Congrés dels Diputats, es tracta d'una mobilització "organitzada perquè el 'pijerío' acudeixi en massa, no perquè protestin milers d'espanyols". Així ho ha afirmat a les xarxes socials, on també ha assenyalat que a l’avinguda madrilenya de Felip II, al districte de Salamanca, ha vist "molta laca, molt d'or, molt de màster pagat per papà i molta gomina". 

Segons xifres del PP, prop de 65.000 persones s’han reunit a l'adinerat barri de Goya, habitual per als simpatitzants del PP, encara que la delegació del govern espanyol ha rebaixat l'assistència a 40.000 persones. A pesar de qualificar la convocatòria d'"èxit", Cárdenas ha apuntat que molts d'aquests assistents eren persones de classe alta i amb poc sentiment per la nació: "Poc cor, molts diners i poc patriotisme", ha afirmat, amb una dura crítica cap a la mobilització dels populars que ha generat discòrdia entre la dreta espanyola.

 Qui és Josué Cárdenas?

El periodista Josué Cárdenas és conegut al Congrés dels Diputats per assistir a la majoria de rodes de premsa amb l'objectiu de desacreditar tots aquells diputats que hi compareixen. Habitualment, espera que la resta de periodistes hagin acabat les preguntes per llançar-ne ell una, lluny de l'actualitat, amb intenció d'increpar els polítics. Entre els seus principals objectius hi ha el diputat republicà Gabriel Rufián, així com els portaveus de Bildu, a qui sempre intenta vincular amb ETA. Tampoc s'oblida dels portaveus de Junts, Unidas Podemos, PSOE o, quan tenien representació, la CUP.

De fet, Rufián va denunciar públicament el passat febrer amenaces de Cárdenas després que en un vídeo li recomanés "anar amb compte". "Perquè quan vas de xulo, et donen per totes bandes, i sempre hi ha algú més xulo; això s’aprèn al carrer", va afirmar el periodista d'extrema dreta. El republicà va aprofitar l'ocasió per recordar que es tracta d'un comunicador "amb acreditació al Congrés" i va demanar no "normalitzar" discursos d'aquesta mena.