El secretariat permanent de l'executiva de Junts ha abandonat ja la reunió que ha celebrat aquest matí a Brussel·les, sense comunicar cap acord sobre la investidura de Pedro Sánchez. Mentre els membres de la direcció es disposen a tornar a Barcelona, a la capital belga, el president a l'exili, Carles Puigdemont, continua les negociacions amb el PSOE. L'acompanyen el nucli dur de la direcció, la presidenta del partit, Laura Borràs, i el secretari general, Jordi Turull, a més de la responsable del grup parlamentari a Madrid, Míriam Nogueras.
La cúpula de Junts ha estat reunida al llarg del matí al Press Club i, fonts del partit, han assegurat que ja no hi faran "res més". Durant tot el dia, en un hotel proper, el secretari d'organització del PSOE, Santos Cerdán, s'ha encarregat de les converses en nom dels socialistes i, com ja va fer la setmana passada, espera una entesa per escenificar l'acord en una trobada amb Puigdemont.
L'abast d'una amnistia que Puigdemont reclama que contempli també el lawfare es manté com a principal escull per tancar una entesa. Des d'aquest diumenge Junts i PSOE negocien aquest punt i al llarg de la matinada i el matí d'avui s'han intercanviat diferents propostes per intentar acostar posicions.
Nova imputació
Mentre les negociacions segueixen el seu curs a Brussel·les, el jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón ha acordat que també investiga el president Puigdemont a la causa de Tsunami Democràtic, oberta pel delicte de terrorisme, i li ha ofert que es personi "voluntàriament" a la causa, mentre demana el suplicatori per poder-lo imputar perquè és aforat al Parlament Europeu. A la resolució, el jutge imputa més noms, entre els quals Marta Rovira. No només això, a l'escrit García Castellón assenyala la mort d'un passatger francés que va morir el 16 d'octubre del 2019, "en el marc" de l'acció de Tsunami durant el bloqueig de l'aeroport de Barcelona. "No es pot minimitzar l'impacte que va tenir per la vida i integritat de les persones", adverteix.
Aquesta notícia s'ha vingut a afegir a la pressió judicial desencadenada al voltant de la negociació de la llei d'amnistia. Precisament, el ple del Consell General del Poder Judicial té previst abordar aquest dilluns la futura llei, tot i que encara se'n desconeix el contingut, a instàncies dels magistrats conservadors.