Ja hi ha dia per l'operació de l'Oliver, el nen de només dos anys i mig que ha volat des de Mèxic fins a Barcelona per ser intervingut a l'hospital infantil Sant Joan de Déu. Així, aquest infant podrà passar pel quiròfan, on intentaran extirpar-li aquest tumor el pròxim 2 de novembre, dimecres d'aquesta mateixa setmana. Serà la segona vegada que els neurocirurgians de l'hospital de Barcelona operaran aquest nen en menys d'una setmana, ja que va arribar a Barcelona dimecres passat. Tal com els mateixos professionals l'han definit, es tracta d'un tumor "molt agressiu del tronc cerebral" i que s'intentarà extirpar "parcialment o totalment". Aquesta operació està prevista per dimecres, 2 de novembre, a les 8 del matí i el més probable és que s'allargui fins a mitja tarda.
Divendres, els neurocirurgians que el tracten van culminar amb èxit la primera intervenció quirúrgica del petit Oliver per tractar la hidrocefàlia que pateix. Aquesta hidrocefàlia suposa una acumulació de líquid dins de les cavitats profundes del cervell que provoca un augment de la tensió intracranial. El mateix centre va anunciar una segona operació per a extirpar el tumor, parcialment o totalment, que ara ja té data fixada, si no hi ha res que faci canviar de plans.
La primera operació, un èxit
Concretament, la primera operació que es va poder completar sense complicacions va permetre implantar-li a Oliver una "una vàlvula de derivació ventricular peritoneal", per a drenar el líquid acumulat en el cervell i així poder tractar la hidrocefàlia i reduir la tensió intracranial. Ara, amb aquesta segona intervenció l'objectiu és extirpar totalment o parcialment el tumor i la biòpsia d'aquest, i poder dissenyar el tractament oncològic més adequat. El pare de la criatura, Alejandro Romero, explicava després de la intervenció que tot havia sortit bé, i que la família es trobava una mica més tranquil·la. A més, va agrair les mostres de suport que està rebent, entre les quals ha destacat dibuixos que envien altres nens per a donar-li ànims, remarcant que els volia fer extensius als altres pacients pediàtrics de l'hospital, que estan en alguns casos "igual o pitjor que l'Oliver".
La història de l'Oliver ha colpit a tot l'Estat, en gran part perquè han estat els mateixos familiars que han anat explicant la ràpida evolució de la malaltia: fa poc més de dues setmanes que la família sap que l'Oliver té un tumor al cervell i que els van advertir que si no l'operaven, el seu pronòstic era, com a màxim un mes de vida. A Mèxic, on viu la família, aquesta operació no es podia dur a terme i el nen no podia desplaçar-se fins a Espanya, d'on és el seu pare, sense un avió medicalitzat, que no es podien permetre. Mentre la família Romero feia una crida a la solidaritat i demanaven donacions, un empresari anònim va donar els gairebé 200.000 euros perquè el nen pogués viatjar des de Mèxic a Barcelona amb un avió adient, mentre que una UVI mòbil l'esperava a l'aeroport del Prat a la seva arribada.