Nova picabaralla de pati d'escola a la política espanyola. Una vegada més, amb l'ara ministre de Transports, Óscar Puente, com a protagonista. Puente ha bloquejat a la xarxa social 'X' (Twitter) al segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Madrid, Borja Carabante (PP), després de creuar retrets pels darrers incidents a Rodalies a la Comunitat de Madrid, amb el descarrilament de diversos trens en pocs dies. "Per molt que Óscar Puente em bloquegi, seguirem denunciant el risc que suposen els descarrilaments a Rodalies. És la seva responsabilitat garantir la seguretat dels madrilenys als trens", ha afirmat Carabante, alhora que ha retret el que considera una manca de "respecte institucional" de Pedro Sánchez a Madrid. 

L'origen de la discussió va ser fa uns pocs dies, després del seguit de descarrilaments al servei ferroviari de Rodalies de Madrid, que és competència de l'Estat a través del Ministeri de Transports que Puente dirigeix. Carabante, que també és delegat d'Urbanisme i Mobilitat a l'Ajuntament madrileny, va publicar un seguit de piulades oportunistes responsabilitzant Puente de les incidències, aprofitant també per tirar un dard a Catalunya: "Però per a Óscar Puente la prioritat és Rodalies (de Catalunya)", va dir en resposta a una notícia sobre les incidències del servei de tren a Madrid al llarg del 2023.

Després, una segona piulada, arran dels descarrilaments: "Dos descarrilaments de trens a Atocha en 9 dies. Avui, 5 atesos per Emergències Madrid. Óscar Puente i Pedro Sánchez segueixen mirant cap a un altre costat", va afirmar Carabante a les xarxes. La resposta d'Óscar Puente ha estat ràpida i contundent: bloquejat a la xarxa social, així no podrà citar-lo més. Una decisió que Carabante ha criticat i sobre la que, fins i tot, l'alcalde madrileny, José Luis Martínez-Almeida s'ha pronunciat: "Óscar Puente descarrila com les Rodalies, però que això passi tant li fa, com a bon sanchista que és", ha dit també amb una piulada a 'X'. 

Tres descarrilaments a les Rodalies de Madrid

Avui el servei funciona amb normalitat, però la circulació de trens va estar aquest divendres parcialment interrompuda des de les 00.50 hores fins a les 06:44 h, quan un tren de Rodalies de Renfe que feia el recorregut entre les estacions Aeroport-Príncipe Pío va sofrir la sortida de via d'un eix a l'entrada de l'estació d'Atocha, la qual cosa va obligar a circular en via única en el tram Atocha-Recoletos. El dimarts passat, després del segon descarrilament en vespres del començament del pont de la Constitució, un tren de la línia C10 procedent de Villalba es va sortir de la via al voltant de les 14.20 hores quan anava a efectuar la seva entrada a Atocha. I, abans, el primer dels tres descarrilaments va ocórrer el passat 26 de novembre. Aquest dia l'estació de Recoletos va romandre tancada després de sortir-se de la via un tren Intercity i el servei de Rodalies de Madrid es va prestar amb demores fins a l'endemà. Arran dels incidents, el govern d'Isabel Díaz Ayuso ha demanat una reunió al govern espanyol, que investiga els fets i assegura estar disposat al "diàleg", en paraules del ministre Félix Bolaños.