El fet que el socialista Josep Borrell hagi acceptat ser ministre d'Exteriors de l'executiu de Pedro Sánchez no ha agradat gens a l'independentisme. Després que la setmana passada triomfés la moció de censura contra Mariano Rajoy presentada per Sánchez amb els vots d'ERC i el PDeCAT, alguns sectors del sobiranisme esperaven una gest del nou president espanyol.

La decisió de triar un perfil com el de Borrell per a ministre, però, ha caigut com un gerro d'aigua freda. Així ho ha exemplificat la periodista Pilar Rahola, que ha assegurat que "bé no comencem".

"El gran 'desinfectant' de Catalunya de ministre d'exteriors", ha criticat la periodista i escriptora, recordant que Borrell va parlar durant la campanya del 21-D de què calia "desinfectar" Catalunya. 

A més, en una piulada posterior, Rahola ha dit que l'elecció de Borrell és tota una "declaració d'intencions" i que "cap és bona". 

Abans d'aquesta elecció, però, Rahola ja va assegurar que a l'espera de decisions, Sánchez donava "nul·la confiança" i li va demanar que la seva primera assignatura fossin els "presos i exiliats"