Les negociacions entre Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i PSOE podrien acostar-se a un acord imminent que acabés amb Salvador Illa investit president. Aquesta possibilitat no sedueix tothom entre les files dels republicans. És el cas de la diputada d'ERC Pilar Vallugera, que a través de les xarxes socials ha expressat el seu rebuig a un possible acord per convertir el líder dels socialistes catalans en president de la Generalitat. 

Amb un simple "no", Vallugera ha mostrat el seu rebuig a un possible acord entre republicans i socialistes. Si bé el missatge inicial era curt, un usuari de Twitter (X) ha citat la publicació detallant que tot plegat es referia a una possible investidura d'Illa, fet que la mateixa republicana ha confirmat responent: "Efectivament". 

Vallugera no és l'única figura destacada dins d'ERC que ha expressat el seu rebuig a un possible pacte. El senador republicà Joan Queralt va publicar diumenge un comunicat on detalla els motius per no donar suport a un pacte d'investidura amb els socialistes. 

A prop d'un pacte? 

El preacord entre totes dues formacions podria arribar en qüestió d’hores. Els socialistes i els republicans haurien intercanviat aquest mateix dilluns al matí els que podrien ser els darrers documents per a tancar els últims serrells del pacte. Des del carrer Calàbria de Barcelona, l’executiva d’ERC roman reunida des de les 9.30 hores. Fins ara els negociadors han informat del contingut del pacte i l'executiva continua amb la perspectiva d'oferir una roda de premsa a la tarda. 

Des de l’entorn socialista asseguren que tant el PSC com la Moncloa ja han enviat aquest dilluns un nou redactat que donaria resposta a les exigències dels republicans. En canvi, des d’ERC, no confirmen la recepció d’aquest document i es limiten a assegurar que encara estan esperant que la Moncloa i el PSC posin per escrit les garanties que ajudarien a esvair els dubtes que tenen fins ara al partit de Marta Rovira i Oriol Junqueras.

L'advertència de Xavier Trias 

L'expectativa al voltant del possible pacte entre ERC i PSOE interessen dins i fora de les dues formacions. Xavier Trias, que tot just ha deixat l'Ajuntament de Barcelona, ha advertit a ERC que no confiï en els socialistes. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Trias ha afirmat sobre Illa: "Vigileu perquè us enganyarà". 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!