La patronal Pimec ha convidat el president a l'exili, Carles Puigdemont, a la cerimònia de lliurament dels Premis Pimes, que se celebrarà el pròxim 25 de juny al Palau Sant Jordi de Barcelona, han explicat fonts de l'organització a RAC1 aquest divendres. El candidat a les eleccions europees de Junts, Toni Comín, va indicar dijous de la setmana passada que el seu retorn i el del president a l'exili "no pot ser abans del 25 de juny ni més tard del 25 d'agost". Si tornés el dia 25 seria el de l'entrega dels Premis Pimes. Pimec, que encara no ha rebut resposta de Puigdemont, ja havia confirmat la presència en l'acte del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i del president en funcions de la Generalitat, Pere Aragonès. Aquestes dates no són aleatòries, perquè entre el 25 de juny i el 25 d'agost, és entre el possible primer debat d'investidura i fins a la data límit en què es pot fixar una segona votació d'investidura. 

L'advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, defensa que tot i les maniobres de la judicatura per posar bastons a les rodes a l'amnistia, "Carles Puigdemont i la resta d'exiliats podran tornar tan bon punt l'amnistia es publiqui al Butlletí Oficial de l'Estat", però això encara no s'ha produït. El Butlletí Oficial de les Corts va publicar aquest dijous la llei orgànica d'amnistia que va aprovar el Congrés el passat 30 de maig. Tot i això, la norma no serà efectiva fins que es publiqui al Butlletí Oficial de l'Estat, moviment que s'ha de fer en els quinze dies posteriors a la convalidació de la iniciativa. Aquest dimarts, el ministre de la Presidència i de Justícia, Félix Bolaños, va negar que l'executiu estigués dilatat artificialment la publicació de l'amnistia i va assegurar que els tràmits s'estaven produint amb normalitat. Ho va fer després de rebre nombroses crítiques, entre d'altres, del mateix Boye que va acusar el govern espanyol d'endarreriment intencionat.

Els Premis Pime

Aquest any, la 37a edició dels Premis Pimes reconeixerà les millors iniciatives empresarials desenvolupades a Catalunya durant l’any 2023. Es tracta d'un acte solidari i les donacions que es recullen van destinades al programa solidari 'emppersona-segona oportunitat', un servei d’acompanyament a les persones empresàries i autònomes que es troben en situació d’atur o en serioses dificultats, i que ja ha atès més de 1900 persones. A la cita també se celebrarà el 50è aniversari de PIMEC, per això s'ha escollit un escenari tan gran com el del Palau Sant Jordi.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!