El pla de represa definitiu publicat pel Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), que és una resolució de la conselleria de Salut, fixa finalment que l'assistència a activitats culturals no es podrà fer fora del municipi els caps de setmana, i ha exclòs la reobertura de les sales de concert, que ja porten 8 mesos amb la persiana abaixada.
Segons informa l'Agència Catalana de Notícies, el cas de les sales de concert es tracta d'un error i es corregirà properament. I també ho ha indicat en el mateix sentit la conselleria de Cultura, que ha esmenat així la plana a la resolució de Salut. Caldrà, però, veure la rectificació al DOGC.
El document publicat pel DOGC no recull una de les reivindicacions del sector de la cultura d'esdevenir una excepció per trencar el confinament municipal del cap de setmana, que és municipal en el primer tram i comarcal en el segon. La mesura havia de garantir la viabilitat de festivals com el Temporada Alta de Girona i Salt, que rep la majoria de públic de fora del nucli on se celebra.
Un altre canvi, en aquest cas en positiu, és que s'elimina la limitació de la restauració de servir només sopars entre les 18 hores i les 21.30 hores, com s'havia inclòs en l'última versió del document feta pública divendres. El redactat inicial impedia a bars i cafeteries especialitzats en berenars o en servir només begudes, obrir a partir de les sis, una mesura que va provocar el rebuig del sector. Ara, el text definitiu manté que es podrà fer qualsevol servei fins a l'hora de tancament, sense estar limitat a àpats.
El DOGC també assenyala que les botigues de conveniència, els establiments comercials annexos a les gasolineres, i els establiments de menys de 300 metres quadrats de superfície de venda, així com els establiments comercials de municipis turístics no podran estar oberts entre les 21.00 i les 06.00 hores. El servei de repartiment de menjar a domicili es podrà fer en canvi fins a les 23.00 hores.
El document manté la prohibició de fer desplaçaments entre les 22.00 hores i les 06.00 hores, amb les excepcions ja previstes fins ara i a les quals se suma el retorn al domicili des de centres educatius, activitats culturals permeses i la recollida a l'establiment en els serveis de restauració. Pel que fa al desenvolupament dels actes religiosos i cerimònies civils, es manté l'aforament permès en el 30%, però s'aixeca la restricció de 100 assistents com a màxim.
Tampoc es permet l'obertura al públic dels centres comercials i recintes comercials. Podran aixecar la persiana, però per als els establiments i locals comercials que es trobin dins dels centres comercials o recintes comercials i estiguin dedicats exclusivament a la venda de productes d'alimentació, de begudes, de productes higiènics, d'altres productes de primera necessitat, farmàcies, ortopèdies, òptiques, establiments dedicats a productes de telecomunicacions, serveis de perruqueria i d'estètica, centres de veterinària, així com els que tenen accés directe al carrer.
El document definitiu permet el desenvolupament de les activitats extraescolars presencials fora de l'horari lectiu habitual, ja sigui dins o bé fora del centre educatiu, així com els ensenyaments no reglats que imparteixen els centres autoritzats de música i dansa es poden realitzar amb un màxim de sis alumnes per aula. Alhora, també es garanteixen les activitats de l'àmbit del lleure educatiu, que es podran fer a l'aire lliure. En les que es facin en espais interiors, es limitaran a grups de sis persones.
Les activitats docents i les activitats d'intervenció socioeducativa per a l'atenció i formació a infants i joves amb discapacitats, necessitats especials o situació de vulnerabilitat (serveis d'intervenció socioeducativa i centres oberts), incloent-hi el transport escolar, s'hauran de regir pels plans sectorials ja aprovats.
Pel que fa als centres educatius, hauran d'aplicar les mesures d'ensenyament previstes als seus plans d'organització del curs per reduir l'assistència presencial d'alumnat de batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i grau superior. Els centres de formació d'adults, les escoles oficials d'idiomes i els ensenyaments de règim especial reglats han d'adoptar mesures per reduir l'assistència presencial dels seus alumnes.
Les instal·lacions i els equipaments esportius poden obrir i utilitzar-se sempre que no se superi el 50% de l'aforament a l'aire lliure i del 30% en les instal·lacions i equipament en espais tancats, incloent-hi tant els usuaris de les instal·lacions esportives com el públic assistent.
Es mantenen ajornades totes les competicions esportives previstes per ser realitzades a Catalunya, a excepció de les competicions oficials d'àmbit estatal, internacional i professionals, que s'han de celebrar sense assistència de públic.
Els parcs i les fires d'atraccions també es mantindran tancats com també els establiments d'activitats lúdiques infantils privades en espais tancats. Parcs i jardins públics i les àrees de joc infantils poden obrir fins a les 20 hores seguint les pautes d'ús i manteniment del Procicat.