Surten més trames del cas Villarejo a la llum. De nou impliquen grans noms de la política espanyola. En aquest cas, ni més ni menys que Felipe González, expresident socialista de l'Estat. Segons recull El Confidencial, l'entorn de l'excomissari José Manuel Villarejo volia reclutar González en la seva xarxa d'influències, ja que pretenia treure rèdit de les influències internacionals de l'expresident per alliberar una persona empresonada a Guatemala per corrupció. 

Cabells Blancs, aquest era el pseudònim amb el qual els aliats de Villarejo es referien a González en els missatges que ara formen part de la macrocausa al voltant de l'excomissari. L'entorn de Villarejo tenia molt interès a posar-se González a la butxaca i no volia escatimar mitjans per aconseguir-ho. Consideraven l'expresident una de les seves millors armes per alliberar la persona empresonada a Guatemala, per davant d'altres noms com el de l'exjutge Baltasar Garzón. 

"És a bord" 

Per arribar a una figura com la de Felipe González dos investigats en el cas Villarejo van aproximar-s'hi per la banda familiar. Segons es recull en un recent informe de la policia, els dos investigats van arribar a negociar els termes de l'acord amb González a través del seu gendre: Eric Bergasa, històric dirigent del PSOE. "Hem aconseguit que un tipus de nivell mundial treballi per a nosaltres", van assumir els dos encarregats de contactar amb l'expresident.

Però com podien estar tan convençuts? Segons la investigació d'Afers Interns encarregada d'aquesta branca del cas Villarejo, Enrique Maestre, que era el contacte entre Villarejo i l'empresari empresonat, va compartir diverses converses amb un col·laborador seu en què aquest exposava explícitament la seva voluntat de reclutar Cabells Blancs i el seu suposat èxit en aquesta missió. 

Tot plegat va començar l'any 2017, poc abans que es detingués Villarejo. Aleshores el col·laborador ja deixava clar en les seves converses les seves intencions amb González, davant la incredulitat de Maestre. "No beguis més aquesta nit. Com li demanaràs a una icona que es fiqui en un merder com aquest?", va arribar a escriure Maestre. 

La insistència del col·laborador no va parar. Finalment, Maestre va rebre un missatge el 19 de juny de 2017 en què se li assegurava que: "El dels cabells blancs és on board (a bord)". Des d'aquell moment l'escepticisme de Maestre es va esvair. 

El preu dels serveis 

En les seves converses, els dos investigats van compartir diverses vegades els detalls econòmics de l'acord amb Cabells Blancs. "250 segur, 450 una vegada que el hippy surti de casa i 550 quan arribi a casa", deia un dels missatges. Hippy és com es referien a l'empresari empresonat. 

En els missatges també s'hi plasma que no va ser tan senzill arribar a un acord econòmic. En aquell moment, Maestre va ordenar al seu col·laborador: "Armando, dilluns el teu únic objectiu és tancar el Cabells Blancs per dimecres amb l'argument que nosaltres no ens hem de deixar distreure pel soroll ambiental sobre el qual no podem influir i hem de tancar, sigui com sigui, l'assumpte pel perill que es trenqui el hippy". 

Tot plegat va transcórrer mentre Villarejo ja es estava en el punt de mira de la justícia i l'opinió pública. 

 

Imatge principal: Felipe González, expresident socialista de l'Estat espanyol, durant una conferència / Sergi Alcàzar