La reunió extraordinària de l'Executiva d'Esquerra Republicana ha començat aquest dimecres a les 18 de la tarda després que els seus membres hagin anat arribant a la seu del partit, al carrer Calàbria de l'Eixample de Barcelona. Aquesta trobada arriba l'endemà que Oriol Junqueras publiqués una carta en què anunciava la seva intenció de continuar al capdavant de la formació tot i els mals resultats obtinguts en les tres darreres eleccions, totes durant el darrer any.

Foto seleccionada (4)
Junqueras arriba a la seu d'ERC / Foto: Miquel Muñoz

 Aquesta decisió de Junqueras, que ha arribat deu minuts abans de l'hora en què estaven convocats els càrrecs d'Esquerra i ha saludat els periodistes, contrasta amb la de Pere Aragonès, president de la Generalitat en funcions i líder de la candidatura d'ERC que va perdre 13 escons el passat diumenge. Si la mateixa nit electoral Aragonès ja va deixar anar algunes pistes, remarcant minuts després del final de l'escrutini que s'havien de prendre decisions individuals i col·lectives després de la desfeta, dilluns va anunciar que deixarà la primera línia política i que ni tan sols recolliria l'acta de diputat. També va deixar clar que la seva opinió sobre el paper que ha de jugar la formació en aquesta nova legislatura passa per ser a l'oposició. 

Membres del Govern Aragonès

Nombrosos càrrecs del Govern d'Aragonès han arribat a la seu del partit minuts abans de les 18h. Dels primers a fer-ho ha estat Joan Ignasi Elena, conseller d'Interior que aquest matí ha donat suport a la decisió d'Oriol Junqueras. Minuts més tard han arribat també Laura Vilagrà, vicepresidenta i número 2 a les llistes, Tània Verge, titular d'Igualtat, o Ester Capella, les dues amb escó al Parlament aquesta pròxima legislatura, ja que ocupaven posicions de sortida a les candidatures. 

Foto seleccionada (5)
Laura Vilagrà, a la seva arribada / Foto: Miquel Muñoz 

Natàlia Mas, d'Economia, també ha arribat a la reunió tot i no formar part del nou grup parlamentari. Cap d'elles ha volgut fer declaracions davant la premsa abans d'entrar a la trobada.

Josep Maria Jové, president del grup parlamentari en aquesta passada legislatura ha entrat sol a la seu d'Esquerra, mentre que els seus companys  Juli Fernández, Ana Balsera i Pau Morales ho han fet en grup. Fernández, exalcalde de Sabadell i exconseller de Territori, va quedar-se a les portes d'aconseguir escó el 12-M, ja que el partit es va fer amb 12 diputats per Barcelona i ell anava en la tretzena posició. Després de la renúncia d'Aragonès, que no recollirà l'acta, podrà mantenir l'escó.

Foto seleccionada (2)
Teresa Jordà arriba a la reunió / Foto: Miquel Muñoz 

No ha faltat a la cita Elisenda Alamany, líder del grup municipal a l'ajuntament després de la renúncia d'Ernest Margall, les caps de llista per Tarragona i Lleida i portaveus dels republicans Raquel Sans i Marta Vilalta, o Teresa Jordà, diputada a Madrid des de les eleccions del passat mes de juliol.  

Marta Vilalta, portaveu parlamentaria del partit, arriba a la seu d'ERC  / Foto: Miquel Muñoz 
Marta Vilalta, portaveu parlamentaria del partit, arriba a la seu d'ERC / Foto: Miquel Muñoz 
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!