María Jesús Montero ha plantat aquest dimecres a Alberto González Amador, parella d’Isabel Díaz Ayuso, i no s’ha presentat a la cita per arribar a un acord extrajudicial per tal de no tirar endavant una demanda per intromissió al dret a l’honor. La plantada de la vicepresidenta espanyola obre ara la porta a presentar una demanda davant del Tribunal Suprem; cosa que té prevista fer González Amador segons apunta l'agència Europa Press. La número dos en l’executiu presidit per Pedro Sánchez està representada en aquest procés per l’Advocacia de l’Estat; la parella d’Ayuso reclamava a Montero el pagament de 40.000 euros d’indemnització i una roda de premsa disculpant-se per les seves declaracions.

Quines declaracions? La causa de la parella de la presidenta de la Comunitat de Madrid contra María Jesús Montero té origen en una sessió de control al govern espanyol al Senat el passat 12 de març. La vicepresidenta de l’executiu va mencionar que la lideressa madrilenya podria “estar vivint en un pis pagat amb frau”. La ministra d’Hisenda va fer aquestes declaracions referint-se a informacions periodístiques que avançaven la denúncia de la Fiscalia de Madrid contra González Amador per un presumpte frau fiscal superior a 350.000 euros i que la presidenta autonòmica residia en un pis d'un milió d'euros que es va pagar després que Hisenda estigués investigant la seva parella.

La defensa de González Amador va anunciar llavors diverses demandes contra Montero per intromissió a l'honor i per revelació de secrets després de conèixer-se algunes de les seves dades fiscals, a més d'una altra querella contra la Fiscalia per la nota difosa en la qual s'informava del pacte aconseguit amb Hisenda en el qual reconeixia l'autoria de la comissió de dos delictes contra la Hisenda Pública per l'Impost de societats.

La Fiscalia s’oposa a investigar Álvaro García Ortiz

Per altra banda, la Fiscalia del Tribunal Suprem va rebutjar aquest dilluns que l’Alt Tribunal investigui el fiscal general de l’Estat, Álvaro García Ortiz, per la presumpta revelació de secrets de la qual l’acusa González Amador. La tinenta fiscal del Suprem, María Ángeles Sánchez Conde, s’hi va oposar després que al juliol el Tribunal Superior de Justícia de Madrid elevés a l’Alt Tribunal la causa per la querella que González Amador va presentar contra el fiscal de l’Estat per la difusió d’una nota informativa en la qual la Fiscalia de Madrid informava sobre els correus electrònics entre l’advocat d’Alberto González Amador i el fiscal Julián Salto pel cas de presumpte frau fiscal pel qual se l’investiga.

El fiscal de l’Estat va assumir la responsabilitat del comunicat. En un informe de 45 pàgines, l’argument principal de la número dos d’Álvaro García Ortiz és clar: “Els correus electrònics intercanviats per l’investigat amb la Secció de Delictes Econòmics i amb el fiscal encarregat de l’assumpte circulaven per les redaccions de diferents mitjans de comunicació abans que la Fiscalia difongués la nota de premsa”. A més, María Ángeles Sánchez Conde esgrimeix que les “falsedats” de l’entorn d’Ayuso van fer “imprescindible” la difusió d’una nota de premsa institucional per proporcionar “informació veraç” a la ciutadania.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!