Plataforma per la Llengua llança catalaoficial.eu per donar el tret de sortida a la campanya en favor de l'oficialitat del català mentre duri la presidència espanyola de la UE i, especialment, abans de les reunions del Consell del 19 de setembre i del 23 d'octubre, prèvies a una possible investidura de Pedro Sánchez. Després de situar l'oficialitat a l'agenda política i que el govern espanyol fes la primera sol·licitud perquè el català esdevingui una llengua oficial i de treball de la UE, l'ONG del català demana als ciutadans que signin la campanya a través del nou portal i emplaça al govern espanyol a aconseguir aquest objectiu.
El web "El català, 25a llengua oficial de la UE" publica cada dia un greuge que és conseqüència de la no oficialitat, inclou un apartat de preguntes freqüents que aclareixen els principals dubtes sobre la qüestió i informa sobre les accions de la campanya. La iniciativa ja ha rebut el suport de personalitats com el secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull.
Les accions de Plataforma per la Llengua
L'entitat anuncia accions tant dins de Catalunya com al cor d'Europa, especialment abans de les reunions del 19 de setembre i del 23 d'octubre, en les quals el Consell de la UE pot deliberar sobre la petició de l'oficialitat. Plataforma per la Llengua s'ha posat com a objectiu obtenir un mínim de 15.000 € per poder dur a terme accions visibles, tant dins com fora del domini lingüístic, sobre les conseqüències de l'oficialitat, així com "per fer diplomàcia exterior per aconseguir que els estats de la UE acceptin el català com a llengua oficial".
La presidència espanyola de la UE, una oportunitat
"La presidència rotatòria de la UE que exerceix Espanya fins a final d'any és una bona finestra d'oportunitat per aconseguir aquesta reivindicació històrica, ja que l'Estat espanyol té ara una capacitat negociadora superior a l'habitual", opina la plataforma al mateix temps que reclama al govern espanyol "que faci valdre aquesta posició favorable per obtenir l'acceptació de la resta de països de la Unió Europea".
Precisament aquest dissabte, quan s'ha fet pública la nova web de Plataforma per la Llengua, el ministre en funcions d'Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares, ha assegurat, en una entrevista concedida a Europa Press, que el govern espanyol no té constància de l'oposició de cap estat europeu membre a la inclusió de català, gallec i èuscar al reglament lingüístic de la UE i, per tant, confia que la "proposta ferma" plantejada tiri endavant el proper 19 de setembre.