El ple per refermar el dret de Carles Puigdemont, Jordi Sànchez i Jordi Turull a ser investits tindrà lloc aquest dimecres a les deu del matí. Així ho ha acordat la Junta de Portaveus en la seva reunió d'aquest dilluns a la tarda, que també ha decidit que, per separat, seran debatudes les propostes de resolució de Ciutadans, el PSC i els comuns. Després del debat, a la tarda, hi haurà la compareixença del síndic de Greuges, Rafael Ribó, per presentar l'informe sobre les càrregues policials de l'1-O.
Els partits independentistes recorden en dues propostes de resolució, que han registrat conjuntament JxCat, ERC i la CUP aquest dilluns al matí, que la resolució del Comitè de Drets Humans de l'ONU garanteix els drets polítics de Jordi Sànchez i considera que les mesures cautelars adoptades en el seu cas haurien de ser aplicades també pels altres diputats.
Ja aquest dilluns matí la portaveu de JxCAT, Elsa Artadi, ha explicat en una entrevista a TV3 que el seu grup parlamentari està buscant la fórmula perquè Carles Puigdemont sigui un president "de veritat" i no "simbòlic". A més, la CUP va oferir aquest diumenge la possibilitat d'entrar a la Mesa si era per investir Puigdemont.
En una altra resolució també demanen "la posada en llibertat immediata dels diputats i ex diputats d'aquesta cambra que estan privats de llibertat".
Ciutadans: dimissió de Torrent
Per la seva part, Ciutadans ha entrat a registre aquest dilluns una nova proposta de resolució, que reclama la dimissió del president del Parlament, Roger Torrent. Malgrat que ja tenien una proposta de resolució que sol·licitava la seva compareixença davant el ple, Cs n'ha presentat una altra. La formació liberal ha forçat també que totes les propostes de resolució siguin debatudes per separat.
PSC: contra la judicialització
En la seva proposta de resolució, que també serà debatuda el dimecres, el PSC assegura que "els conflictes polítics s'han de resoldre en el marc de la política, i no trobaran solució en la seva judicialització". A més, els socialistes també reclamen "la necessitat de restablir consensos bàsics dins la societat catalana", treballar per fomentar el diàleg entre les forces polítiques i trencar "les dinàmiques d'enfrontament i bloqueig" i "establir projectes col·lectius que puguin ser àmpliament compartits per la societat catalana".
Comuns: majories més àmplies i plurals
Finalment, en la seva proposta de resolució, Catalunya en Comú Podem denuncia l’existència de diputats en “presó preventiva injustificada” i n’exigeix l’alliberament, i fa una crida a construir “majories més àmplies i plurals” per recuperar les institucions d’autogovern intervingudes. Esperen que sigui la que més suport rebi, des dels partits independentistes fins al PSC.