El Partit Nacionalista Basc (PNB) guanyarà les eleccions del 5 d’abril i ampliarà el seu nombre d’escons de tal manera que, tot i que no assolirà la majoria absoluta, tindrà prou marge per triar soci de govern, segons una enquesta que publica avui el diari ABC, que apunta que EH Bildu també ampliarà el seu nombre d’escons.

enquesta pais basc abc

Segons aquest sondeig, el partit d’Urkullu ampliarà el seu avantatge al Parlament basc, aconseguint 31-32 escons, quan el 2016 en va obtenir 29. La segona posició serà per a EH Bildu, que en trauria 18-19 pels 17 actuals.

La tercera posició seria per al PSE-EE, que amb 10 escons (9 el 2016) avançaria a Elkarrekin Podemos que cauria a la quarta posició amb 7-9 escons (11 el 2016)

A la cua quedaria el Partit Popular, amb 7 escons, dos menys que el 2016, mentre que ni Vox ni Ciutadans obtindrien cap seient al Parlament basc.

Amb aquests resultats, el PNB quedaria lluny de la majoria absoluta, fixada en 38 escons, però tindria prou marge per assegurar majories amb qualsevol de la resta de partits, la qual cosa li dona prou marge de maniobra per assegurar-se la presidència del govern basc.

Per la seva banda, EH Bildu consolidaria la segona posició, però molt lluny com per constituir-se en alternativa de govern.