Poble Lliure ha carregat contra la cúpula d'ERC per haver pactat amb el PSC la investidura de Salvador Illa. "Lliurar la màxima institució d’aquesta part del país a l’espanyolisme suposa, sense cap mena de dubte, un error històric que tindrà unes conseqüències de desorientació i desmobilització per a les aspiracions d’alliberament nacional del poble català", ha advertit la formació en un comunicat aquest dissabte. Poble Lliure ha acusat la direcció dels republicans d'haver-se guiat per "càlculs electoralistes" al llarg dels últims anys i, en conseqüència haver "malvenut el país" a canvi de "promeses buides" de l'estat espanyol. Per tot plegat, ha fet una crida a "recuperar la unitat estratègica de l’independentisme per construir un veritable projecte d’esquerra nacional". 

Poble Lliure adverteix: "Apuntalar el PSC suposa legitimar-lo com un soci" 

Malgrat que aquest dissabte el líder socialista, Salvador Illa, s'ha compromès a complir "íntegrament" els acords assolits amb ERC i els Comuns, des de Poble Lliure mantenen les desconfiances i adverteixen que no hi ha "cap garantia" que asseguri aquest compliment. A més, apunten que ni ERC ni l'independentisme disposaran d'eines per forçar Illa a complir-lo un cop segui al Palau de la Generalitat. "La direcció d’Esquerra ha anat malvenent el país fent ús d’un fals pragmatisme i d’un rebregat principi de realitat a conveniència que ens ha conduït a la situació actual, en què les renuncies als objectius centrals del nostre moviment a canvi de promeses buides per part del règim han esdevingut la norma", han apuntat.

El partit ha centrat la crítica en l'últim pacte d'ERC amb els socialistes, però ha fet extensius els retrets als altres pactes de l'independentisme amb el PSOE, que inclouen també el de Junts. Poble Lliure ha argumentat que el PSOE i el PSC treballen per "mantenir l'statu quo de l'Estat espanyol i evitar qualsevol mena d'avenç en l'alliberament nacional i social". I així, ha criticat que negociar i pactar amb el PSOE provoca un "descrèdit dels partits independentistes" que es tradueix en la desmobilització als carrers i la desactivació del conflicte. "Apuntalar-lo, com han fet els darrers anys Esquerra i Junts, suposa legitimar-lo com un soci vàlid i no pas com el que veritablement és: un enemic de la nostra nació i la nostra classe", lamenten.  En aquest sentit, han criticat tant a ERC com a Junts de moure's per tacticismes polítics intentant aconseguir beneficis a curt termini.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!