Poble Lliure ha criticat a través d'un comunicat "la manca d'estratègia compartida" dels partits independentistes i ha carregat contra "el discurs reformista" dels comuns i sectors d'ERC. El partit considera que eslògans com "anirem de la llei a la llei" o "la democràcia sempre guanya" són "falsos" i un autoengany, en una al·lusió directa a ERC. En aquesta línia, els anticapitalistes qualifiquen de "lamentable espectacle" els desacords al voltant de la investidura de la darrera setmana. També creuen que un retorn a l'autonomisme "és impossible" perquè no aturarà "la persecució judicial i repressiva de l'estat espanyol".

Segons la formació cupaire, els eslògans criticats mostren un desconeixement sobre "la naturalesa de l'Estat, intrínsecament oligàrquic i autoritari". Poble Lliure creu que les "redempcions i rebaixes polítiques" són una manera de donar la raó al govern espanyol, ja que demostren que "la seva estratègia repressiva funciona". "L’eixamplament de la base republicana no vindrà donat per renúncies i gestió d’engrunes", afirma en el comunicat. En aquest sentit, alerta que l'Estat "no dubtarà a utilitzar la repressió de manera sistemàtica” si veu que "causa l'efecte desitjat".

Per aquest motiu, la formació insisteix a actuar amb "unitat, fermesa i determinació" i "fugir de partidismes", i planteja "repensar un full de ruta victoriós de manera conjunta”. A més, aposta per "reactivar la mobilització popular" i situar-la dintre l'estratègia global de l'independentisme. "La claudicació no és només una traïció als milions de persones mobilitzades, és sobretot una estupidesa estratègica", sentencia finalment.