Les festes de la localitat alacantina de Cocentaina van rebre aquest dissabte una visita del tot inesperada. Durant l'acte conegut com l'Ambaixada del Contraban, va fer acte de presència un Carles Puigdemont fals que va deixar sorpresos als assistents. Tot plegat formava part d'una paròdia satírica, que emulava l'aparició i posterior marxa del president a Barcelona. Encara que aquesta vegada, amb un desenllaç completament diferent.

Aquest fals Puigdemont va aparèixer en una plaça del poble, fent broma davant l'audiència dient que "Sánchez se'n recordarà" i cridant "amnistia", mentre l'arrossegaven detingut com a part de l'actuació. El públic no va trigar a treure els seus telèfons mòbils per a immortalitzar el moment, i van donar suport a l'escena amb riures i aplaudiments, mentre veien com un guàrdia civil detenia a l'imitador del polític exiliat.

No obstant això, la representació no ha estat exempta de polèmica, especialment entre els independentistes i seguidors de l'expresident català. A través de xarxes socials, molts han manifestat el seu descontentament, acusant els organitzadors de la sàtira de "falta de sensibilitat". Una gran quantitat d'usuaris de la xarxa social X han mostrat la seva indignació, assegurant que la situació viscuda durant la investidura com a president del socialista Salvador Illa, va ser més pròpia d'una representació satírica que la feta pels actors alacantins. Fins i tot, alguns valencians han comentat al vídeo de la paròdia, lamentant que en un poble del País Valencià es faci burla de la situació de repressió de Puigdemont.

Les festes d'aquest municipi pròxim a Alcoi que se celebren en honor a Sant Hipòlit Màrtir, es caracteritzen per la recreació de la victòria cristiana sobre els sarraïns, una representació històrica protagonitzada per les "files" de maseros i contrabandistes que recorren els carrers del barri antic del municipi, on enguany i en les edicions anteriors, la sàtira sempre n'és protagonista. En aquestes representacions aborden diversos temes d'actualitat nacional i internacional. A banda de la "no-detenció de Puigdemont", aquest any també es va fer burla de la pobra participació d'Espanya en els Jocs Olímpics de París 2024 o de la victòria en l'Eurocopa de futbol, però res va acaparar tant l'atenció del públic, com l'aparició del polític català.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!