La direcció de Podemos no vol que es reprodueixi a Barcelona la sagnia de Madrid. En plena ressaca del divorci entre Errejón i la formació morada, els d'Iglesias han optat per renunciar a les primàries pròpies per escollir els candidats que s'incorporaran a la candidatura d'Ada Colau per a les eleccions del proper mes de maig a Barcelona i cedeixen el poder a l'actual alcaldessa. 

A l'hora d'organitzar qualsevol confluència per concórrer a una convocatòria electoral, els podemites acostumen a imposar als seus socis els noms que volen a la llista a través d'un procés de selecció intern. En el cas de la capital catalana, però, no serà així. Podem Barcelona ja ha anunciat que no farà primàries, sinó que participarà directament en les que convocarà Barcelona en Comú. Aquesta decisió ha irritat part de les bases del partit, però també de l'executiva local i ja hi ha hagut les primeres renúncies al consell ciutadà municipal davant d'una mesura que consideren antidemocràtica. Davant del creixent malestar, el secretari d'organització del partit, Pablo Echenique, ha afirmat avui en roda de premsa: "Podem escollirà els seus candidats a Barcelona". Sense més detalls ni aclariments. 

Colau no és Carmena

La decisió de no imposar els seus candidats a la llista que presentarà Colau i deixar mans lliures a l'alcaldessa per organitzar unes primàries úniques a través de la seva plataforma, xoca directament amb la manera de funcionar del partit arreu de l'Estat. Sense anar més lluny, a Madrid, on Podemos ha plantat cara a Manuela Carmena, que plantejava també una candidatura amb primàries conjuntes.