Podemos alça la veu i vol guanyar protagonisme en la negociació dels futurs Pressuposats Generals de l’Estat. La formació morada ha posat dues condicions al PSOE per acordar els comptes públics del 2025 i ara vol sotmetre-les a la militància per tenir més múscul i força a l’hora de negociar amb els socialistes. D’una banda, exigeix que el govern espanyol “trenqui immediatament relacions comercials i diplomàtiques amb l’estat genocida d’Israel” i decreti un “embargament total d’armes”. D’altra banda, reclama “abordar la crisi d’habitatge abaixant per llei els lloguers un 40%”, “prohibint la compra d’habitatge als qui no hi viuran” i “desarmant Desokupa”. Així ho ha anunciat la secretària general de Podemos, Ione Belarra, que ha explicat que, entre demà i el diumenge 27 d’octubre, estarà oberta la consulta a les bases per obtenir l’aval a aquestes dues peticions. “És el mínim que se li pot demanar a aquest govern perquè pugui comptar amb el suport de Podemos”, ha reblat.

 

La secretària general de Podemos ha denunciat que l’executiu està convertint Espanya en “còmplice del pitjor genocidi en un segle” i ha lamentat que, després d’un any, hagi estat “incapaç de frenar la venda, la compra i el trànsit d’armes amb destí a Israel”. Així mateix, ha criticat que “un govern que es diu progressista no faci res per frenar una crisi d’habitatge sense precedents que està comprometent els projectes de vida de milions de persones a Espanya que viuen i treballen per a rendistes sense escrúpols”.

I és que durant la seva intervenció davant del Secretariat del partit, Ione Belarra ha estat molt crítica amb el PSOE i amb Sumar. “Aquest any ha demostrat que quan es conforma un govern en el qual només mana el PSOE i en el qual no hi ha «soroll» o pressió, les úniques mesures que adopta el govern espanyol són pràcticament les mateixes que podria prendre un govern del PP”, ha afirmat. I ha reivindicat que, veient que, “sense pressió”, el PSOE “és molt lluny d’actuar com la ciutadania progressista espera”, Podemos ha d’exercir el seu “poder al màxim” per exigir la Moncloa que “respecti mínimament el mandat de les urnes del passat 23 de juliol”.

Ione Belarra dispara contra el PSOE pel cas Koldo i per la renovació del CGPJ

“Crec que ningú pot creure que presumptament el número 2 del PSOE estigués posant la mà a la caixa en el pitjor moment de la pandèmia i ningú al PSOE ho sabés”, ha afirmat Ione Belarra, en relació amb José Luis Ábalos i amb l’informe de l’UCO que el situa al centre del cas Koldo. “El PSOE torna a demostrar que pensa que les institucions i els diners de totes són seus i pot fer el que vulgui amb ells”, ha afegit. Així mateix, ha criticat que el PSOE hagi “entregat” el Consell General del Poder Judicial a la dreta “legitimant d’aquesta manera la guerra bruta judicial que fa anys que persegueix i desprestigiant Podemos, l’independentisme i l’activisme social”. Belarra ha reprovat que l’acord per renovar l’òrgan de govern dels jutges entre el PP i el PSOE “ha laminat les possibilitats de transformació social a Espanya”, ja que els avenços socials i els drets no “es frenen posant tancs al carrer, sinó amb cops judicials a la democràcia”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!