La secretària general de Podemos a Andalusia, Teresa Rodríguez, ha criticat la presidenta andalusa, Susana Díaz, per haver-se posicionat en contra del diàleg amb Catalunya. Rodríguez, que és la màxima representant del partit a la regió, li ha demanat que corregeixi la seva actitud amb Catalunya per obrir-se a reformar la Constitució i el sistema de finançament autonòmic.

"Díaz agafa la bandera andalusa per utilitzar-la com a arma llancívola contra la voluntat d'expressar-se de qualsevol altre poble d'aquest país", ha explicat en una entrevista a Europa Press.

La líder podemista ha afirmat que actualment Espanya viu "una crisi de l'Estat de les autonomies" que s'ha de resoldre, també amb la contribució del govern andalús. "La bandera que ha d'agafar Susana Díaz és la bandera andalusa, no la bandera espanyola per llançar-se-la als catalans", ha dit Rodríguez. Des de Podemos, afirmen que Díaz ha tingut una posició "refractària" amb Catalunya, una cosa que els sembla una equivocació."

Reforma de la Constitució

Segons Teresa Rodríguez, tots els polítics coincideixen que "és necessària la reforma de la constitució". "Aquest debat s'obrirà de forma necessària", ha explicat per després puntualitzar que "la discussió" sobre el futur de les autonomies i del seu finançament. Per això, exigeix a Díaz que defensi els interessos andalusos. "Hem d'afanyar-nos per agafar la bandera d'Andalusia", ha exposat.