Hi ha ressentiment dins de Podemos després que els morats hagin sortit del govern espanyol i ja no hi tinguin cap ministre. “No descartem que ens expulsin del grup parlamentari” de Sumar al Congrés dels Diputats, ha manifestat aquest dimecres la secretària general de Podemos, que des d’aquest dimarts ha passat a ser ja exministra de Drets Socials. Ione Belarra ha afirmat que l’absència del seu partit al nou Consell de Ministres és fruit de la “col·laboració” de Yolanda Díaz amb Pedro Sánchez, i que la vicepresidenta segona té la intenció de “silenciar” Podemos.

"Jo no descarto que igual que ens han fet fora del Govern ens facin fora del grup parlamentari, però tenim dret a ser al grup parlamentari", ha assenyalat Ione Belarra en una entrevista a TVE, on se li ha preguntat si la guerra entre Sumar i Podemos pot traduir-se en un motí dels morats per actuar de manera independent i anar-se'n al grup parlamentari mixt. Belarra ho ha descarat, perquè tenen el “compromís” amb els seus votants de romandre-hi. De la mateixa manera, la secretària general de Podemos ha opinat que "encara és d'hora" per decidir si la seva formació es presentarà en solitari a les eleccions europees del juny del 2024.

Belarra ha assegurat que Pedro Sánchez i Yolanda Díaz han comès un “error polític" expulsant de l’executiu espanyol la representació dels votants que se situen a l’esquerra del PSOE. La líder de Podemos ha argumentat que l’estratègia de Yolanda Díaz consisteix a plegar-se a qualsevol plantejament del líder socialista i no fer-lo mirar cap a la seva esquerra. "Sánchez ha aconseguit treure del govern" un partit que "ha estat el principal protagonista de les transformacions del país", ha afirmat.

El dard d’Irene Montero a Pedro Sánchez

Aquest dimarts, la cara més visible de Podemos, Irene Montero, ja va fer ostentació del seu ressentiment cap a Pedro Sánchez. Amb la veu trencada i a punt de posar-se a plorar, qui ja és exministra d’Igualtat va suplicar a la seva successora, Ana Redondo, envoltar-se “del millor equip” i “tenir la valentia d’incomodar els homes de 40 i 50 anys, amics del president del govern espanyol, perquè el feminisme és un moviment molt poderós que conquereix drets”.

Pedro Sánchez va manifestar durant la campanya del 23-J que homes del seu entorn, de la seva edat, li havien manifestat “preocupació” per algunes de les mesures feministes impulsades pel Ministeri d’Igualtat. Els retrets de Montero no van acabar aquí. En un moment del seu discurs, es va dirigir directament a la líder de Podemos. "Ministra Belarra, avui Pedro Sánchez ens fa fora d'aquest govern precisament per haver fet el que vam dir que faríem: posar les institucions al servei de l'avenç en drets feministes", ha assenyalat. Així, va acusar el president del govern espanyol d'expulsar el partit morat de l'Executiu i "trencar la unitat d'un bloc democràtic" de l'esquerra.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!