Polèmica: el vicepresident aragonès (Vox) ha difós una conversa privada amb Félix Bolaños, relativa a l'amnistia. La cosa és que Alejandro Nolasco i el ministre de la Presidència, Justícia i Relació amb les Corts van coincidir aquest dijous a Saragossa, en la Sectorial de Justícia. Abans de la trobada, van mantenir una conversa que l'ultradretà va enregistrar amb el micròfon que portava a la jaqueta i que va acabar en mans de desenes de mitjans de comunicació, per cortesia de l'equip de premsa del vicepresident de l'Aragó.

Nolasco ha demanat disculpes a Bolaños "si s'ha ofès", alhora que ha anunciat que prendrà mesures "com l'acomiadament" de qui va enregistrar i difondre la conversa —cosa que es va fer sense el seu coneixement, segons ha dit—. Tanmateix, ha dit que el que es va dir en aquesta breu trobada no és "cap secret" i que "no era una conversa privada", ja que un mitjà digital va enregistrar-la des d'un altre angle.

Nolasco demana disculpes i Bolaños respon

Per la seva banda, el ministre ha considerat que els "governants ultres" necessiten "la crispació, l'odi i la ximpleria del dia" per amagar la seva falta de gestió. Si bé ha acceptat les disculpes del vicepresident aragonès, ha demanat als dirigents de Vox que estiguin més pendents de "governar en benefici als ciutadans" i no pas de "la ximpleria del dia".  

La difusió de la conversa ha arribat fins al ple del parlament aragonès, on els portaveus del PSOE, Chunta Aragonesista i Esquerra Unida han exigit al president de l'Aragó, Jorge Azcón (PP), que destitueixi Nolasco. En canvi, Azcón ha donat suport al seu vicepresident: "Quan algú s'equivoca, el que ha de fer és demanar disculpes, que és el que acaba de fer el vicepresident i que el PSOE no farà en la vida".

La conversa entre Bolaños i Nolasco

En la breu trobada d'aquest dijous, Nolasco va entregar a Bolaños l'informe del Consell Consultiu de l'Aragó que avala la legitimitat de la comunitat autònoma per recórrer la llei d'amnistia davant del Tribunal Constitucional. El ministre va respondre que li enviaria l'informe de la Comissió de Venècia sobre l'amnistia, que demostra tots els arguments jurídics favorables a la llei. "Molt bé, molt bé", respon el vicepresident aragonès.

Si bé Bolaños no volia fer comentaris aquest dijous sobre la qüestió, aquest divendres sí que n'ha fet i ha afirmat que la llei és "molt clara". Concretament, ha assegurat que l'amnistia és "claríssima" amb els delictes que s'investiguen en el procediment del cas Volhov. "És un procediment judicial en curs, per tant, com a ministre de Justícia he de ser molt respectuós", ha afegit, davant els últims moviments del jutge Joaquín Aguirre.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!