La protesta a Ferraz que ha concentrat centenars de persones davant la seu del PSOE al carrer Ferraz (Madrid) ha començat amb tensió. Dos individus, un home i una dona, han estat expulsats de la manifestació al dur banderes franquistes i estètica "ultra". Concretament, un grup de manifestants ha aconseguit treure de la concentració al carrer Ferraz davant la seu nacional del PSOE a dues persones que portaven banderes franquistes i que portaven passamuntanyes. Els manifestants han començat a cridar "aquesta bandera no ens representa", demanant a la Policia que desallotgés als "violents". Així, la Policia ha aconseguit escortar aquestes dues persones, un home i una dona, que finalment han sortit del gruix de la manifestació entre aplaudiments a l'actuació policial. Han estat identificats, però no detinguts. S'han sentit càntics com "la violència no ens representa" i "policia uneix-te" a diferència d'aquest dimarts, on es van sentir multitud de crítiques a la policia espanyola.

🔴 Manifestació a Madrid contra l’amnistia, DIRECTE | Última hora de les protestes a Ferraz
 

Divisió entre els manifestants: pacífics i ultres violents conviuen a Ferraz

D'entre els milers de manifestants que aquest dimarts van acudir a Ferraz per protestar contra l'amnistia, hi havia un gruix de manifestants pacífics, però també grupuscles ultres i violents, pertanyents a grups d'extrema dreta, que van fer ús de la violència contra la policia. Així doncs, després dels actes violents d'ahir, la policia investiga el rol que exerceix una "amalgama de grups d'ultradreta" darrere dels disturbis que van cobrant cada dia més intensitat pels enfrontaments amb els agents. Es tracta de simpatitzants d'Espanya 2000, Bastión Frontal, Hogar Social o Ultrasur, alguns grups actualment actius i altres que es creien ja desapareguts, i que es concentren ara cada tarda per "encendre" la protesta, inicialment pacífica i que, amb el suport de Vox, rebutja la llei d'amnistia que negocia el PSOE amb les formacions independentistes.

Són grupuscles en moltes ocasions enfrontats entre ells, on es barregen, segons les citades fonts policials, missatges a favor de la unitat d'Espanya amb soflames contra la immigració, com es constata en què un dels lemes sigui "Espanya cristiana i no musulmana". També hi ha càntics recurrents contra la Constitució, afirmen que "destrueix la nació" i també entonen el "Cara al Sol" o l'himne de la División Azul. Hi ha ultres que han passat per diverses d'aquestes organitzacions, moltes d'elles sorgides d'escissions per les disputes internes, d'aquí ve que la hipòtesi policial és que no hi hagi prèviament una "unitat d'acció", encara que després actuïn de manera coordinada enmig de la massa per a buscar l'enfrontament amb el cordó policial, com és habitual en protestes de radicals tant d'extrema dreta com d'esquerra.