Nou cas de corrupció en feu socialista. La policia espanyola està registrant, des de les nou del matí, l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat per suposats contractes irregulars. Aquesta actuació estaria vinculada amb el cas de corrupció del Consell Esportiu de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, on l’alcaldessa socialista Núria Marín també està investigada, acusada d'haver-ho permès. La investigació de Cornellà està sota secret de sumari i podria haver-hi detencions de responsables del consistori, dirigit per l’alcalde Antonio Balmón (PSC). Les primeres investigacions indiquen que la jutgessa de l'Hospitalet que investiga el cas principal hauria derivat la informació amb indicis irregulars a un jutjat de Cornellà, que és qui avui ha ordenat els escorcolls a l'ajuntament.

 

 

La policia espanyola,  davant l'Ajuntament de Cornellà, avui: Cedida

En concret, el titular del jutjat d'instrucció 2 de Cornellà de Llobregat ha ordenat dues entrades i registres a Cornellà i a Sant Feliu de Llobregat, on hi ha la seu del Consell Esportiu del Baix Llobregat, que executa la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (Udef) de la Policia Nacional espanyola. La causa, declarada secreta, s'ha obert pels delictes de prevaricació, malversació de fons i frau en administració pública, segons informa el gabinet de premsa del TSJC. El TSJC confirma que aquest procediment està relacionat amb el cas de Consell Esportiu de l'Hospitalet, i el jutjat de l'Hospitalet va derivar la causa al de Cornellà.

Segons les actuacions policials dutes a terme, s'ha descobert que aquest ens esportiu de l'Hospitalet va firmar un contracte per gestionar arbitratges amb l'Ajuntament de Cornellà havent falsificat una acta de la seva comissió directiva, tal com detalla Efe. Segons fonts de la UDEF, la investigació se centra en un aval de 12.000 euros de l'Ajuntament de Cornellà del 2018 amb el Consell Esportiu de l'Hospitalet per pagar els àrbitres dels campionats esportius escolars.

 

Agents en els escorcolls, avui: ACN

L'Hospitalet

En el cas de l’Hospitalet de Llobregat, els tres principals investigats per malversació de fons i falsificació documental en el Consell Esportiu de la ciutat van tornar a declarar el desembre passat davant la titular del jutjat d’instrucció 2 de l’Hospitalet. Són: l’exregidor del PSC i expresident del consell Cristóbal Plaza; el segon tinent d’alcalde, Cristian Alcázar, i l’actual director del consell, Eduard Galí. El jutjat també té les actes i documentació sobre la subvenció directa que l’Ajuntament va concedir al Consell Esportiu l’any 2018. Plaza va dimitir quan es va fer públic que va cobrar una indemnització de 47.147 euros en ser acomiadat del Consell Esportiu, quan en realitat la seva marxa ja havia estat acordada amb anterioritat.

La interventora de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, Maria Petra Saiz, també va declarar el desembre passat com a investigada en el cas del suposat desviament de fons públics al Consell Esportiu de la ciutat. També ho van fer quatre persones més, que eren membres de diferents comissions del consell. En una llarga declaració, Saiz va assegurar que tot era correcte i que no hi havia irregularitats en les subvencions concedides des del consistori al Consell Esportiu de l'Hospitalet, segons fonts judicials. L’alcaldessa de l’Hospitalet, la socialista Núria Marín, va declarar com a investigada l’abril passat i encara s’espera que la policia espanyola entregui l’anàlisi del seu mòbil per veure si ella era coneixedora d’aquestes irregularitats en el consell i va ajudar a encobrir-les. El jutjat d’instrucció 2 de l’Hospitalet ja fa setmanes que va tornar l’aparell a l’alcaldessa.