El Partit Popular (PP) segueix amb la seva croada contra els símbols dels col·lectius LGTBI+ a les institucions. Després de la polèmica amb l'Ajuntament de València, ara és el torn de Toledo, on l'alcalde popular ha enviat la Policia Local a retirar la bandera LGTBI que el grup socialista havia col·locat al saló de plens. Carlos Velázquez Romo, el batlle del PP, ha increpat els regidors del PSOE perquè retiressin la bandera i ha demanat que es tallés la retransmissió del ple per acabar involucrant les autoritats. Velázquez ha argumentat que "mai no s'ha posat una bandera" al saló de plens.

"El Grup Socialista s'ha vist obligat a posar aquesta bandera que ens representa a tots", deia, i que "no porta cap sigla política, al contrari, és la bandera de la defensa dels drets humans", ha sostingut la seva portaveu, Noelia de la Cruz, segons informa El Mundo. Per la seva banda, l'alcalde popular ha sostingut que ha obligat a retirar la bandera per "una qüestió d'urbanitat". 

El PSOE ha menystingut l'argument dels populars i han recorregut a l'hemeroteca. Els socialistes han assenyalat quan en un ple del 2021, el grup municipal del PP va treure banderes d'Espanya en el ple de l'Ajuntament de Toledo per protestar contra els d'indults dels presos polítics. 

Sense bandera LGTBI a l'Ajuntament de València

María José Catalá, alcaldessa de València, ha contestat a les crítiques per no posar la bandera LGTBI a l'Ajuntament assegurant que tampoc ho fa amb les banderes d'algunes malalties. "Si poso la bandera de l'Orgull, també poso la de l'Alzheimer, la de l'ELA, la del càncer, i també poso la de totes les banderes i necessitats socials que té aquesta ciutat", ha sentenciat. Com era d'esperar, aquestes paraules de Catalá han aixecat polseguera. 

Per tractar de defensar els seus arguments, María José Catalá ha afirmat que la diversitat ja "és una bandera social" i no pas una política. "La diversitat i la llibertat per estimar en aquesta ciutat no correspon a ningú i fem malament els polítics quan volem patrimonialitzar banderes que ja no són de la política, que són de la societat, amb independència de la persona a qui voti".

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!