La policia espanyola ja investiga Íñigo Errejón per delictes de violència masclista. En la denúncia que ha presentat l’actriu i presentadora de televisió Elisa Mouliaá es poden investigar tres delictes de violència sexual, que s'haurien comès abans, durant i després d'una festa. Errejón va dimitir aquest dijous a causa de denúncies anònimes de dones que l’acusaven de presumpte agressor masclista. Però Mouliaá va ser la primera que, públicament, va assegurar a Twitter haver estat víctima de l’exportaveu de Sumar. Hores més tard que el també cofundador de Podemos publiqués un comunicat a les xarxes socials, l'actriu va denunciar davant la Unitat d'Atenció a la Família i la Dona (UFAM) de la policia espanyola uns fets que haurien passat fa tres anys. La denúncia relata uns fets no consentits que coincideixen amb els d'una agressió sexual, amb tocaments, llepades i en els quals el polític s'hauria arribat a treure el penis dels pantalons.

La denúncia, segons han confirmat fonts del Ministeri de l'Interior, segueix el camí habitual d'aquesta mena d'acusacions i, si hi hagués indicis suficients les forces policials procedirien contra ell, donant sempre compte a les autoritats judicials. De fet, el cas ja ha arribat als jutjats, concretament al jutjat d'instrucció 47 de Madrid, segons ha informat el TSJM.

La denúncia de Mouliaá

En la denúncia, Mouliaá explica que va anar amb Errejón a una festa a casa d'una amiga l'any 2021; el va convidar “per educació”, després d'haver “estat parlant durant un any”. Segons el seu relat, quan tots dos es dirigien a la festa, Errejón li va “imposar regles”: “No allunyar-se d'ell en tota la nit i fer-li un petó en algun moment de la vetlla”. La víctima assegura que el polític, quan eren a l'ascensor, li va dir que l'última regla “la trencaria ara mateix”. “Em va agafar fortament per la cintura i va començar a petonejar-me introduint-me la llengua a la boca violentament i deixant-me sense respiració”, afirma l'actriu en la seva denúncia.

En un moment de la nit tots dos estaven sols en una habitació, i el polític hauria tancat la porta amb baldó amb la intenció que l'actriu no pogués sortir-ne. Assegura que llavors Errejón va començar a magrejar-la, tocant i petonejant parts del seu cos, especialment el cul i els pits. Afirma també que va intentar-li treure el sostenidor mentre pronunciava “frases lascives”. “Tots aquests fets van produir-se sense el seu consentiment”, recull la policia en la denúncia. Segons el relat de Mouliaá, Errejón va empènyer-la després perquè caigués sobre el llit. “El denunciat va treure's el seu membre viril i va començar a llepar la zona dels pits”, destaca la policia, que també recull que “la denunciant va sentir-se paralitzada; no va consentir res del que va passar”. “Va ser en aquell moment quan li va dir que ella volia continuar a la festa, argumentant que el seu amic s'havia quedat sol”, deixa escrit la policia en la denúncia.

“Actitud freda i impassible”

Mouliaá relata que tots dos van continuar una estona més a la festa, però que Errejón va acabar agafant la jaqueta de la denunciant i li va posar “amb molta celeritat”. “Som-hi, ràpid, que el cotxe ja fa cinc minuts que espera”, li hauria dit el polític a l'actriu. Quan ja eren al vehicle “en direcció a casa del denunciat”, la també presentadora de televisió hauria rebut una trucada telefònica del seu pare en què l'avisava que la seva filla d'1 any tenia febre. Això va “preocupar” a la denunciant, però “no pas al seu acompanyant, que no va reaccionar en absolut”. “Mantenia una actitud freda i impassible davant del que passava, i no s'interessava gens ni mica per l'estat en què es trobava la filla; ni tan sols li va oferir la possibilitat de traslladar-la fins al domicili dels seus pares”. 

Un cop van arribar a casa del polític, i sempre segons el relat de Mouliaá, Errejón insistia: “Sense dir cap paraula, va començar a petonejar la denunciant, fent-li tocaments als pits i als glutis per fora de la roba, mentre intentava dur-la a l'habitació. Va ser llavors quan la denunciant li va comentar que se sentia incòmoda i que, a més, estava preocupada per la seva filla, per la qual cosa tot el que passava li semblava violent”, recull la policia. Finalment, l'actriu li hauria dit: “Només sí és sí, sembla mentida que m'estigui passant això amb tu”. L'actriu li hauria insistit que cal tenir en compte “la seducció, els temps i l'escolta”. Llavors Errejón li hauria contestat que això li serviria per a futures trobades amb dones. Això va provocar en Mouliaá, segons va explicar davant el cos policial, “sorpresa, repulsió i decepció”. 

🟪 Davant qualsevol indici o situació de violència masclista cal trucar al telèfon 900 900 120, i ho pot fer tothom. La línia és gratuïta, confidencial, no deixa rastre i opera les 24 hores de cada dia de l'any en diversos idiomes. Ofereix atenció psicològica directa, fa un primer assessorament jurídic i fa derivació, si així se sol·licita, als serveis especialitzats que acompanyen les dones.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!