Agents de la Brigada Provincial de Policia Judicial de la Policia Nacional i una comitiva judicial s’han presentat aquest matí a la comissaria central de la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat per escorcollar diversos despatxos i accedir, segons han explicat fonts properes al cas, als ordinadors de la Prefectura en el marc d’una investigació sobre les oposicions que es van fer per escollir el nou cap de la policia, un procés que va quedar anul·lat per les queixes i demandes presentades per un dels candidats. Agents de paisà, sota la batuta d’un secretari judicial, han accedit als despatxos de la Prefectura de la policia de la ciutat i han esperat l’arribada del personal d’informàtica de l’ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat per tal de poder accedir als ordinadors i fer el buidatge que avui, per ordre judicial, s’ha autoritzat. Des de la Policia Nacional confirmen que l'operació per realitzar aquesta diligència està en marxa, però no faciliten més detalls de la investigació en curs.

Oposició fallida per escollir cap de la policia

El cas no és nou, ve de lluny. La investigació està centrada a aclarir quin paper va jugar l’intendent Ramon Dosaigues, fins fa pocs mesos cap interí de la policia de l’Hospitalet de Llobregat, amb com es van fer i portar a terme les proves per escollir el nou cap de la Guàrdia Urbana. Si bé Dosaigues té la seva plaça a la policia del Prat de Llobregat, durant dos anys va fer de cap de la policia de l’Hospitalet de Llobregat en comissió de serveis i com a persona de confiança del regidor de seguretat, el socialista Pepe Castro —que, per cert, no repeteix com a regidor del ram, després de les eleccions del 28-M.

Durant aquests dos anys es va organitzar un concurs públic per dotar Dosaigues del càrrec de superintendent i poder-lo entronitzar com a cap de la policia de l’Hospitalet de Llobregat quan s'esgotés el temps que l’intendent podia gaudir de la comissió de serveis, que s’acabava el passat mes d’abril. El procés, però, es va trobar amb impediments legals durant la seva realització. Des del consistori es va organitzar la convocatòria, on s’hi podien presentar tots els policies, per tal de poder fer que guanyés Ramon Dosaigues, tal com van denunciar els mateixos sindicats policials de l’Hospitalet. L’oposició s’ha celebrat en dues ocasions, però encara no s’ha pogut completar. En un primer moment es va anul·lar per part de l’ajuntament i en la segona edició, que també havia guanyat Dosaigues, va quedar anul·lada judicialment per part de la titular del contenciós administratiu 10 de Barcelona, en detectar possibles irregularitats, tal com va avançar Anna Punsí.

Investigació en marxa

Sigui com sigui, la policia judicial de la Policia Nacional ara intenta aclarir què va passar i com es va organitzar aquesta oposició fallida, qui n’estava darrere, i sobretot, si algú ha incorregut en algun tipus de delicte per tal d’aconseguir que Ramon Dosaigues fos nomenat superintendent i màxim comandament policial de l’Hospitalet de Llobregat. Segons ha pogut saber ElNacional.cat hi ha dues peces obertes que investiguen els fets, una on s’investiga el mateix Dosaigues i una altra, els polítics. Tot i això, cap font oficial confirma més detalls d'aquesta investigació que està en marxa.