Continuen apareixent informacions relacionades amb l'Operació Catalunya, i en aquest cas tenen a veure amb una informació falsa per perjudicar l'independentisme català. La policia patriòtica de l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz va pagar 25.000 euros provinents de fons reservats a un policia francès per aconseguir el suposat compte bancari de Xavier Trias a Andorra. La informació sobre aquest compte fictici va acabar publicada a la portada d'El Mundo pocs dies abans de la consulta independentista del 9 de novembre de 2014. Segons ha pogut saber El món a RAC1, darrere de la filtració d'aquest compte hi ha la policia patriòtica que actuava sota les ordres de Fernández Díaz.
Aquest cos parapolicial creat per lluitar contra l'independentisme català es va posar en contacte amb el servei de vigilància de duanes de França, concretament, amb una figura important de les forces de seguretat franceses que tenia relació amb el comissari Enrique García Castaño. Aquest últim, el 2014, es va posar en contacte amb el seu amic francès per demanar-li si tenia informació sobre algun compte bancari d'algun dirigent independentista a l'estranger.
Un agent francès amb molts recursos
L'emissora estira el fil i relata com l'amic francès de Castaño, àlies El Gordo, tenia accés a l'anomenada llista Falciani, el llistat que conté els noms d'uns 130.000 potencials evasors fiscals amb comptes no declarats a la sucursal a Ginebra (Suïssa) del banc britànic HSBC. Rep el nom de Falciani per Hervé Falciani, un informàtic, extreballador del banc, que la va filtrar des del seu lloc de treball. El que volia Castaño era que el seu col·lega li digués que algun dirigent independentista català sortia a la llista.
La feina de l'amic de França s'havia de pagar, i Castaño hauria decidit fer-ho amb diners de fons reservats, segons expliquen algunes fonts se li haurien pagat 25.000 euros en efectiu amb el permís de la cúpula del Ministeri de l'Interior. El francès va fer la seva feina i poques setmanes després va comunicar a la policia patriòtica de Fernández Díaz que tenia informació d'un compte de Xavier Trias a Andorra, amb diners procedents d'un compte de Suïssa. Era mentida, Castaño no va comprovar si la informació era real i la va enviar a Eugenio Pino, cap de la policia espanyola, i a José Ángel Fuentes Gago, el director de gabinet de Pino.
La cúpula policial va portar la informació al citat diari i això es pot saber gràcies a un ampli registre de trucades entre García Castaño, Villarejo i Fuentes Gago amb els periodistes d'El Mundo que van publicar la notícia.
El banc nega el compte
Aquella informació es va publicar el 27 d'octubre de 2014, en portada, i Trias es va afanyar a desmentir la informació i El Mundo va contraatacar publicant el suposat número de compte. Amb el número a la mà, Xavier Trias es va posar en contacte amb les autoritats del banc suís i aquestes li van respondre que el número no existia. La policia patriòtica es va posar nerviosa en conèixer que el banc suís desmentia la informació i alguns dels alts dirigents de l'Operació Catalunya van agafar un avió per anar a França a veure l'amic francès que els havia venut la informació falsa. La visita no els va servir per a res i no van poder recuperar els 25.000 euros pagats per una informació falsa.