Politico ha ironitzat amb la detenció de Carles Puigdemont, que ha anunciat que ha emprès el retorn de l'exili per assistir al ple per a la investidura de Salvador Illa d'aquest dijous al Parlament. Després de l'anunci d'aquest dimecres, el mitjà de comunicació paneuropeu ha publicat una notícia clarament irònica on asseguren que els Mossos d'Esquadra el buscarien al clavegueram del zoo. "No, això no és una broma", han dit a Twitter. Tanmateix, la cosa no és ben bé com ha explicat Politico.

🔴 Retorn de Puigdemont a Catalunya, DIRECTE | Investidura de Salvador Illa, última hora
 

"La policia catalana escorcolla les clavegueres i tanca el zoo de Barcelona buscant Carles Puigdemont". Aquest és el títol de la notícia publicada aquest dimecres, que està il·lustrada per un muntatge on es veu el president amb una màscara de lleó en un globus aerostàtic que sobrevola Barcelona amb els colors de la senyera. I és que a la primera línia ja s'han preguntat: "Podria Carles Puigdemont introduir-se de contraban al Parlament vestit de lleó?". "Probablement no", admeten, tot i que afegeixen que la policia no es vol arriscar.

Politico ha recordat que el Parlament es troba dins del parc de la Ciutadella, que només tindrà una entrada oberta per mantenir-hi el president fora. "En el marc de l'operació de seguretat, la policia també du a terme un escorcoll habitació per habitació", ha explicat, abans d'equiparar aquesta situació amb la de Guy Fawkes a Londres. Cal recordar que Guy Fawkes va intentar fer volar pels aires la Cambra dels Lords britànica el 5 de novembre del 1605 (en la coneguda nit de la pólvora), però els guàrdies reials el van enxampar abans al palau de Westminster i fou condemnat a mort.

El mitjà paneuropeu també ha explicat que els Mossos han escorcollat les clavegueres i han segellat una porta que connecta el Parlament amb el zoo. "Els recintes d'animals més propers al Parlament contenen impales, porcs espins i —potser adequadament— hienes", han bromejat. Ara bé, aquí és on han reconegut que res d'això és estrictament per detenir Puigdemont: un portaveu dels Mossos els ha indicat que aquesta mena d'escorcolls són "procediments de seguretat habituals que es fan abans de qualsevol acte d'investidura".

'The National' segueix 'Politico'

Politico no és l'únic mitjà que s'ha fet ressò d'aquesta versió dels fets. L'escocès The National també ha publicat una notícia per explicar que "la policia escorcolla les clavegueres mentre Carles Puigdemont promet tornar a Espanya", citant el mitjà paneuropeu. 

L'any 2018, el Parlament ja va viure una situació de setge per part de la policia, davant d'un possible retorn de Puigdemont per ser reelegit president de la Generalitat: el parc de la Ciutadella estava ple de tanques per prevenir possibles aldarulls. Què passarà aquest dijous? El Consell de la República i altres entitats ja han convocat un acte per rebre el president i acompanyar-lo al Parlament. Sembla que serà un acte unitari, ja que partits com ERC s'hi han sumat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!