Cou. La llei d’amnistia cou i molt entre la premsa ultraconservadora editada a Madrid que no se’n sap avenir de la seva aplicació i del degoteig de peticions de la mesura de gràcia per part de la fiscalia. Una mostra del que els costa digerir l’amnistia és la portada de l’ABC. El rotatiu, un dia més, intenta vincular independentisme i terrorisme, i aprofita la petició de la fiscalia d’aplicar l’amnistia als 12 CDR encausats en l’operació Judes per regalar-nos una portada fake amb una fotografia d’un dels joves imputats amb una metralleta en mà i una senyera al darrere.  Res millor que una imatge per distorsionar la realitat. I d’això els de l’ABC en saben, i molt.

El Mundo fa també aquest divendres un suma i segueix contra l’amnistia. En aquest cas, el rotatiu posa èmfasi en la Fiscalia i com demana “ara” amnistiar els CDR perquè no van arribar a cometre cap atemptat, quan no fa ni unes setmanes els demanava fins a 27 anys de presó per terrorisme als acusats de “fabricar bombes”.  Una acusació, no oblidem, agafada pels pèls, vist el material que els va ser requisat.  En aquest cas, el ministeri fiscal no ha fet res més que aplicar l’ordre del fiscal general de l’Estat, Álvaro García Ortiz, ordre que tant han criticat i rebutjat des de la dreta i des d'un sector de la judicatura. És per això que el rotatiu vol deixar constància del rebuig que ha generat aquesta instrucció i destaca en la seva portada com no va ser el fiscal del cas l’encarregat de demanar l’amnistia per als CDR, sinó una fiscal afí al fiscal general. En aquest mateix sentit, també destaca que el Fiscal de Catalunya va deixar constància que demanava al TSJC que s’apliqués l’amnistia als càrrecs d'ERC, Josep Maria Jové, Lluís Salvadó i Natàlia Garriga per “dependència jeràrquica”. El tercer membre honorari del Trio de la Benzina, La Razón, no fa avui de l’amnistia el tema del dia, i en fa un títol pla sobre la qüestió, com fan els rotatius editats a Barcelona.

El repartiment dels menors indocumentats

L’altra qüestió que es mereix un espai a les portades, amb el permís dels colpistes fracassats de Bolívia, és l’amenaça de Vox de trencar els pactes de govern amb el PP si els populars accepten el repartiment de menors immigrants indocumentats que planteja el govern del PSOE. Sembla que els d’Abascal volen protagonisme després que el PP es marqués un gol amb l’acord per renovar el CGPJ. Vox sempre busca un titular i sembla que avui l’han aconseguit si mirem la portada d’El País. El temps ens dirà si es tracta, una vegada més, d’una fanfarronada.

Portada 'ABC'
Portada 'ABC'
Portada 'El Mundo'
Portada 'El Mundo'
Portada 'La Vanguardia'
Portada 'La Vanguardia'
Portada 'Ara'
Portada 'Ara'
Portada 'El País'
Portada 'El País'
Portada 'El Periódico'
Portada 'El Periódico'
Portada 'La Razón'
Portada 'La Razón'
Portada 'El Punt Avui'
Portada 'El Punt Avui'
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!