Nou capítol de la crisi d’Ucraïna a les portades que trobem aquest matí al quiosc, amb els Estats Units plantant cara a Rússia i desatenent les seves peticions, això sí amb una crida al diàleg. D’això va la diplomàcia, no? També un nou capítol del sainet que ha provocat a Espanya aquest conflicte que té Occident amb l'ànim en suspens. Un dia més els diaris de la dreta i l’extrema dreta editats a Madrid aprofiten per carregar contra Pedro Sánchez, però avui dijous fan un pas més per ressaltar la responsabilitat del líder de l’oposició. Un Pablo Casado que no ha dubtat a despenjar el telèfon per trucar a Pedro Sánchez i traslladar-li el seu suport incondicional en la crisi d’Ucraïna. 

Així ho destaca l’ABC a tota portada, que, furgant en les diferències dels socis de la Moncloa, proclama que el president dels populars “concedeix” a Sánchez allò que li han negat els seus companys al govern. Feia vuit mesos que Sánchez i Casado no parlaven en privat, només ho han fet en públic i per llençar-se retrets i més retrets al Congrés dels Diputats. Si dimecres, el trifachito sortia en tromba a retreure a Pedro Sánchez que no informés Casado de l’evolució del conflicte amb Rússia, avui pontifiquen el popular per prendre la iniciativa i marcar el telèfon de La Moncloa. Per parlar sobre Ucraïna, cap problema. Una altra cosa han estat qüestions tant o més transcendentals com la renovació del poder judicial, la reforma laboral, els fons europeus... Per qüestions com el conflicte d'Ucraïna, sí que és un home d’Estat, com ho va ser el seu mentor José María Aznar en la guerra de l’Iraq... Sembla que van parlar d’altres qüestions, d’aquelles en què mai es posaran d’acord i aquí sí que es van repetir els retrets a què ens tenen acostumats.

Campanya a Castellà i Lleó

Aplaudiments dels seus per a Casado el dia que comença la campanya electoral dels comicis a Castella i Lleó, on el PP governa des de fa més de trenta anys. Sembla, però, que hi ha preocupació al carrer Gènova si fem cas del que apunta La Razón, que revela que hi ha qui recela de l’acord amb Vox. Si la darrera legislatura els va permetre governar, ara els podria penalitzar. Això revelarien sondejos interns. De fet el CIS, cuinat per Tezanos com afirma El Mundo, dona la victòria per poc al PSOE, però sense opcions per governar. PP i Vox, per contra, no sumarien. I com sempre, amb el CIS, la polèmica: Pablo Iglesias va publicar els resultats abans que es fessin públics. Coses que passen...

El bonus track d’avui, la decisió de la junta de Joan Laporta de dur a la Fiscalia la gestió de la directiva de Bartomeu per presumptes irregularitats. Un tema que només recull la premsa editada a Barcelona. Més llenya a Can Barça.

abc

elmundo

larazon

elpais

lavanguardia cat

elperiodico cat

elpunt avui

ara