Amb els Jocs Olímpics en marxa els diaris que trobem avui al quiosc posen medalla a qui consideren que tenen l'honor de ser protagonistes de les seves portades i pujar al podi. N’hi ha que són olímpiques, com és el cas de Simone Biles i la seva estel·lar exhibició al Bercy Arena de París. Altres, no ho són. Tothom es fa ressò del retorn de la nord-americana, excepte La Razón, que en un atac d’espanyolisme desenfrenat dona la foto a Rafa Nadal, que avui s’enfronta al seu etern rival, Djokovic. Però anem amb les medalles que reparteix el trio de la bencina que, com no podia ser d’altra manera, van dedicades als seus enemics públics número 1. L’ABC hi torna contra Carles Puigdemont, a qui novament col·loca al capdavant de la trama russa ideada pel jutge Joaquin Aguirre. El rotatiu intenta treure suc per enèsima vegada de l’informe policial “reservat” elaborat per la policia a mida del magistrat i que recull el relat fantasiós d’uns fets que han estat desestimats per l’Audiència de Barcelona. 

‘Medalla’ per a Pedro Sánchez i Begoña Goméz

També tenen medalla, aquest cop a El Mundo, Pedro Sánchez i Begoña Gómez. El rotatiu madrileny explica que Gómez intenta renovar la seva càtedra a la Complutense amb el suport de dos mecenes que semblaria que encara no l’han avalat. Un capítol més del serial a 24 hores que Pedro Sánchez declari davant del jutge Juan Carlos Peinado. El president espanyol declara com a testimoni, però, segons relata La Razón, a La Moncloa ja tenen assumit que el magistrat el portarà davant del Tribunal Suprem com a imputat. Embolica que fa fort.

La investidura: setmana clau

Qui espera rebre medalla és el líder del PSC Salvador Illa. El termini per arribar a un acord per a la investidura s’acaba i les negociacions entre ERC i el PSC semblen encallades per ara amb el finançament, a l’espera, això sí, del que dictaminin les bases de la formació republicana. D’això se n’ocupen extensament les portades dels diaris editats a Barcelona, i també El País, que aquests darrers dies ha fet de la qüestió catalana la seva principal preocupació.  Es tracta de blindar un acord, un model de finançament que després no pugui tombar el PP si arriba a la Moncloa. Entrem en la setmana clau, a les portes d’un agost que promet ser mogut amb la investidura, si acaba havent-hi, i amb el retorn anunciat de Carles Puigdemont (amb permís de Simone Biles).

portada 'ABC'
portada 'ABC'

 

Portada 'El Mundo'
Portada 'El Mundo'
Portada 'La Razón'
Portada 'La Razón'
Portada 'El Periódico'
Portada 'El Periódico'
Portada 'La Vanguardia'
Portada 'La Vanguardia'
Portada 'Ara'
Portada 'Ara'
Portada 'El País'
Portada 'El País'
Portada 'El Punt Avui'
Portada 'El Punt Avui'
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!