Un dissabte de popurrí a les portades, cada diari va a la seva: el coronavirus, la vacuna, l'Institut del Teatre, la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), i el rei emèrit, sobretot el rei emèrit.
"El fiscal demana interrogar el cosí de l'emèrit pels pagaments encoberts". El Periódico se centra en el darrer escàndol de Joan Carles I l'endemà que l'advocat del rei emèrit, Javier Sánchez Junco, confirmés que Joan Carles de Borbó havia presentat davant les autoritats tributàries una declaració complementària d'autoliquidacions pels diners que va rebre de la Fundació Zagatka, que ascendeixen a 8 milions d'euros, i havia liquidat un deute amb Hisenda de 4.395.901,96 euros "incloent interessos de demora i recàrrecs". A més a més, El Mundo va apuntar que "fonts properes confirmen que el Rei ha recopilat aquests diners gràcies a préstecs que li han fet amics de confiança".
El Periódico afegeix que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha censurat la "conducta incívica" de Joan Carles I i ha lloat la de Felip VI.
El Mundo ens porta les disputes entre els socialistes i el PP per la renovació del Consell General del Poder Judicial: "Casado trenca amb Sánchez per evitar les imposicions d'Iglesias". El president del PP, Pablo Casado, justifica el bloqueig de les negociacions pel fet que el govern espanyol manté les candidatures de Victòria Rosell i Ricardo de Prada com a vocals. Segons els populars, les propostes de Sánchez obeeixen a les demandes del seu vicepresident, Pablo Iglesias.
Ep, també hi ha l'emèrit i la reacció de Sánchez a l'enèsim escàndol del monarca.
El País titula amb les declaracions que va fer Sánchez sobre la regularització fiscal de Joan Carles I: "Sento rebuig per aquestes conductes incíviques". Ara bé, El País també recorda que Sánchez va demanar que es diferenciï entre les actuacions "d'una persona", el rei emèrit, i la institució monàrquica. Segons Sánchez, l'actual cap de l'Estat, Felip VI, ha fet "punt i a part" respecte als comportaments del seu predecessor pel que fa a "l'exemplaritat" i la "transparència".
La portada de l'ABC és l'única de la premsa espanyola que dona el protagonisme a la crisi sanitària. El diari alerta que el govern espanyol necessita el triple de dosis de les que rep actualment si vol complir amb els compromisos de vacunació.
Segons el mitjà, si Espanya segueix amb el ritme de vacunació actual, a l'estiu només s'hauran immunitzat 13 milions de persones i no s'arribaria als 33 previstos fins desembre de 2022.
La Vanguardia també destaca les amistats de l'emèrit i la possibilitat de tenir un passaport sanitari al juny. El diari indica que aquest carnet sanitari per facilitar els viatges de les persones immunitzades contra la Covid ha disparat l'interès dels turistes per tornar de vacances a Espanya.
La premsa catalana, que també parla una mica de l'emèrit, se centra en altres temes com el de les agressions sexuals a l'Institut del Teatre (IT). L'Ara explica que la direcció de l'IT ha dimitit en bloc després de l'escàndol del director de teatre Joan Ollé i que, la fins ara directora del centre, Magda Puyo, ha demanat disculpes a les víctimes.
Finalment, El Punt Avui es fa ressò del petit relaxament de mesures que la consellera de Salut, Alba Vergés, i el d'Interior, Miquel Sàmper, van anunciar aquest divendres al matí. El Procicat ha decidit finalment que els centres comercials i els comerços de més de 400 metres quadrats puguin obrir entre setmana a partir del proper dilluns, amb un aforament del 30%.