Kamala Harris ha pres el relleu a Joe Biden i protagonitza la foto principal de les portades que trobem aquest dimarts al quiosc, bé de totes menys d’una. L’ABC hi posa Carles Puigdemont i hi torna amb la trama russa. El diari del trio de la bencina segueix amb la seva creuada particular contra el líder de Junts, com a fidel altaveu que és de la instrucció que duu a terme el jutge Joaquín Aguirre, que el juny passat va obrir una nova peça del cas Volhov per investigar per traïció i malversació Carles Puigdemont, Artur Mas i onze persones més. Avui ens regala un “informe policial reservat” per assegurar que “Puigdemont sí que va intentar arribar a Putin” per aconseguir el suport econòmic i polític per a la causa independentista. L’informe policial, un relat fantasiós sense novetats fet a mida per al jutge Aguirre, que va per lliure en aquest cas, sense el suport del Suprem i de la Fiscalia, i que està pendent d’una querella per prevaricació.

El jutge Peinado vol interrogar Pedro Sánchez

I del jutge Joaquín Aguirre anem al jutge Juan Carlos Peinado, protagonista de les portades que s’editen a Madrid per la seva decisió, sense precedents, de citar Pedro Sánchez a declarar com a testimoni en el cas contra la seva dona, Begoña Gómez. Fins ara cap jutge havia pres declaració, en fase d’instrucció, a un president del govern espanyol. ABC posa el crit al cel per la reacció de la Moncloa contra el jutge Peinado, mentre que El Mundo, un dia més, para atenció a com viu el PSOE aquest nou moviment judicial, que veu com s’està complicant la situació de Pedro Sánchez. La Razón, aquest cop, ens regala un títol pla, si bé no s’està de destacar que s’investiga “tràfic d’influències en cadena”. Veure’m com acaba aquesta "persecució despietada" a Pedro Sánchez denunciada pel ministre Bolaños. Per a persecucions despietades judicials, però, que preguntin a Carles Puigdemont i desenes d’independentistes. Ara, els ha tocat a ells.

Investidura i deutes pendents

I mentre la premsa editada a Madrid va de corcoll amb el cas Begoña Gómez, a Catalunya els diaris posen l’atenció en l’acord signat aquest dimarts a Barcelona, en plenes negociacions entre el PSC i ERC per a la investidura, pel qual el govern espanyol salda part del deute que té amb la Generalitat de Rodalies, recerca i beques, un pas que “reforça" Salvador Illa, segons El Periódico.

Portada 'ABC'
Portada 'ABC'
Portada 'El Mundo'
Portada 'El Mundo'
Portada 'La Razón'
Portada 'La Razón'
Portada 'El País'
Portada 'El País'
Portada 'El Periódico'
Portada 'El Periódico'
Portada 'La Vanguardia'
Portada 'La Vanguardia'
Portada 'Ara'
Portada 'Ara'
Portada 'El Punt Avui'
Portada 'El Punt Avui'
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!