Tres mesos després del període de reflexió i del gran anunci d’un pla de regeneració democràtica, Pedro Sánchez va comparèixer aquest dimecres al Congrés per donar-se una festa, però la cosa no va anar per aquí com demostren les portades dels diaris que trobem aquest matí al quiosc. Mentre el president del govern espanyol encara era al faristol defensant el seu pla, El Mundo avançava el que aquest dijous ocupa les portades dels diaris de Madrid: la Complutense vol que el jutge investigui si Begoña Gómez hauria causat algun perjudici patrimonial a la universitat.

Begoña Gómez torna a les portades el dia abans de la seva esperada declaració com a imputada davant del jutge Peinado, i aquest cop de la mà de la Universitat Complutense, no de la sospitosa Manos Limpias. El Mundo destaca que el centre universitari ha lliurat al jutge un informe on denuncia la manca de cooperació de la dona de Sánchez a l’hora de recavar informació sobre el seu màster, és per això que demana al magistrat que investigui si hi ha indicis d’apropiació indeguda. Una informació destacada a l’ABC i La Razón, i que El País també recull, encara que discretament.

El ‘no’ pla de regeneració democràtica de Sánchez

El pla de regeneració democràtica de Pedro Sánchez, ocupa la primera plana de la majoria de rotatius, però hauríem de dir el ‘no’ pla de regeneració. Com destaquen El País i El Periódico, el president del govern espanyol basa el seu programa per lluitar contra la desinformació en la legislació europea, un reglament que ja és d’obligat compliment. Poca cosa més en la que havia de ser la gran festa que s’havia de donar Sánchez com a garant de la democràcia i la transparència. Moltes propostes, però cap concreció, aquí hi ha consens en tots els rotatius. “Sense pla i sense regeneració”, s’exclama l’ABC, mentre que La Razón arriba a parlar de “presa de pèl”. El cert és que Pedro Sánchez no ha convençut ni als seus socis de govern, amb els qui haurà de negociar cada una de les propostes, punt per punt. En resum, el pla de regeneració democràtica que Pedro Sánchez es va treure del barret coincidint amb la imputació de la seva dona per presumptes delictes de tràfic d’influències i corrupció en els negocis sembla que ha nascut esguerrat. El temps ho dirà.

Porta 'El Mundo'
Portada 'El Mundo'
Portada 'ABC'
Portada 'ABC'
Portada 'La Razón'
Portada 'La Razón'
Portada 'El País'
Portada 'El País'
Portada 'La Vanguardia'
Portada 'La Vanguardia'
Portada 'El Periódico'
Portada 'El Periódico'
Portada 'Ara'
Portada 'Ara'
Portada 'El Punt Avui'
Portada 'El Punt Avui'
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!