Una de les qüestions que encara resten pendents de saber un cop investit Pedro Sánchez president del govern espanyol és qui serà el mediador recollit als acords de Junts i ERC i amb el PSOE. Doncs parin màquines que El Mundo posa llum a la foscor en aquesta qüestió, gràcies al treball incansable de la Guàrdia Civil. Es tracta de l’informe elaborat pels investigadors d’aquest grup armat sobre Tsunami Democràtic en què es basa el magistrat García-Castellón per imputar els delictes de terrorisme a Carles Puigdemont i Marta Rovira. Aquests investigadors, que han treballat i treballen incansablement contra l’independentisme, i ara contra l’amnistia, han arribat a la conclusió que “molt probablement” serà la fundació suïssa Henry Dunant, que es van encarregar, destaquen a tota portada, de verificar el final d’ETA.
Més contra l’amnistia
“Els verificadors del final d’ETA van assessorar Junts i ERC”, s’exclama El Mundo, que explica que Marta Rovira i Josep Lluis Alay, secretari de Carles Puigdemont a l’exili, van organitzar trobades amb aquesta fundació l’any 2019. Així, lliguen aquestes converses, antigues, amb la mediació pactada ara per Puigdemont. El temps dirà si la cosa va per aquí, però el rotatiu madrileny empastifa que fa fort, enmig de la croada engegada per trio de la benzina contra l’amnistia. Aquesta és la línia que segueix aquest dimecres La Razón, que assegura que hi ha lletrats (afins al PP, és clar) que posen en dubte l’informe elaborat pels serveis jurídics del Congrés que va avalar la tramitació de la llei d’amnistia i destaquen que els populars reclamen un informe del CGPJ i del Consell Fiscal sobre la proposició de llei de l’amnistia, encara que s’obliden de dir la Mesa del Congrés, amb els vots del PSOE i Sumar, ho han rebutjat. Les mitges veritats a què ens tenen acostumats.
Els bisbes espanyols, amb el Papa
L’ABC, per contra, dona avui treva a l’amnistia i se centra en la reunió del Papa amb els bisbes espanyols, on sembla que el pontífex no va picar el crostó a la jerarquia eclesial espanyola per abusos sexuals a l’Església, com tothom s’esperava. Aquesta reunió també té foto a El País, que aquest dimecres posa el focus en el rebuig que generaria en sectors del partit el nomenament de Miguel Tellado com a portaveu del PP al Congrés. Aquest diputat del nucli dur de Feijóo genera recels per la seva manca d’experiència parlamentària i pel seu perfil de “fontanero pur i dur”. El president del PP s’està envoltant dels seus, a l’espera de veure quin protagonisme dona als sectors afins a Díaz-Ayuso a l’executiva que està configurant. El PP, com la resta de partits, té la vista posada a les eleccions que se celebraran molt probablement a principis de març a Galícia. Els populars, segons La Vanguardia, haurien demanat a Vox que no es presenti als comicis, mentre que el PSOE es planteja presentar-se amb Sumar.