Sí, com diu La Vanguardia, “I va caure la quinzena”. El Reial Madrid va ser fidel a la seva història d’amor a la Champions (així ho va definir el president Florentino Pérez) i va consumar un final de temporada apoteòsic, amb un doblet de Lliga i Champions League, que no fa més que posar sal a la ferida de la decebedora temporada del Barça (masculí). Ja se sap que els dos clubs són vasos comunicants, i la felicitat d’un sol anar acompanyada de la desgràcia de l’altre. Aquesta temporada 2023-24 ha caigut de cara pel Reial Madrid, el Barça s’ha quedat en blanc, precisament el color que destaca per sobre de qualsevol altre a la majoria de les portades dels diaris. Dos gols de Carvajal i Vinicius van rubricar la victòria blanca davant el Borussia Dortmund, que en la primera part va ser molt superior, va poder marxar al descans amb un marcador suficient per a encarrilar la final, però ja se sap, si es perdona davant el Madrid, s’acaba pagant. El gen competitiu d’aquest club (el seu signe d’identitat en contrast amb l’ADN del gust pel bon futbol que identifica al Barça) el fa ser un equip de llegenda en la màxima competició continental. Amb la d’aquest dissabte, ja en suma 15 títols en el seu palmarès, i les últimes sis les ha aconseguit en la darrera dècada, superant ja les cinc en color que ha aconseguit en total el club blaugrana al llarg dels seus gairebé 125 anys d’història. I el que també resulta una dada dolorosa pels culers: la quinzena l’ha conquerit a Wembley, territori de mística blaugrana per excel·lència (dues de les cinc que té el Barça les ha aconseguit a Londres). Per sort, sempre ens quedarà el Barça Femení, que avui en dia, és l’estendard i l’orgull del club, l’únic antídot contra aquest gegant blanc que en els pròxims dies, per més turment de la culerada, anunciarà el fitxatge de Kylian Mbappé.

El País obre la seva portada amb una gran imatge de Nacho aixecant l’orelluda, acompanyat dels seus eufòrics companys i d’un Ancelotti que mira el cel. "El Madrid ageganta la seva llegenda amb la 15a Champions", titula el rotatiu, que destaca que el club blanc “va tocar anit de nou el cel en vèncer el Borussia Dortmund a Wembley, a Londres, i aconseguir la quinzena Champions, el sisè títol en aquesta competició, en deu anys”, i també que “Toni Kroos es va acomiadar del club blanc com a campió d’Europa”. El títol principal és per informar que "una onada de ciberatacs inèdita amenaça grans empreses". La portada del diari de Prisa també té un espai per  “L’Operació abdicació, el secret millor guardat”, que recull per primera vegada el testimoni dels protagonistes del procés que va portar a la renúncia de Juan Carlos I fa deu anys. L’altre espai que destaquen a la portada està dedicat a les eleccions europees del 9-J. D’una banda, per dir que "Dinamarca lidera el front més restrictiu amb els migrants", fent-se ressò de què el país nòrdic augmenta les expulsions i limita les sol·licituds d’asil. 

El Mundo titula "Els immortals” a tota pastilla, amb la imatge eufòrica del Reial Madrid aixecant el trofeu de campió d’Europa, i destaca que “el Madrid engrandeix la seva llegenda amb la quinzena Champions a Wembley, davant un Borussia baralló. I, per descomptat, també té un titular destacat el diari madrileny per l’amnistia i Puigdemont, una obsessió que ja esdevé un clàssic. “La primera versió de l’amnistia que Puigdemont va retorçar després de cedir Sánchez”, i també té un raconet a la portada per “l’operació abdicació” que explica els deu anys del relleu reial, una operació que va “sacrificar al Rei per poder salvar l’Estat”.

La Razón fa una portada totalment monogràfica dedicada al triomf del Reial Madrid, que titula: “Heroica quinzena” (Decimoquinta, així, en majúscula), i en el text, explica que “el Reial Madrid va saber resistir l’empenta del Borussia Dortmund en la primera part, quan Courtois va ser determinant, i va resoldre la final de la Champions en la segona, amb els gols de Carvajal i Vinicius”. 

L’altre diari madrileny, l’ABC, també dedica pràcticament tota la seva portada al triomf del club blanca, sota el títol  "El Reial Madrid engrandeix la seva llegenda". L’altre títol únic de la portada explica que "Defensa preparava contractes amb els 1.100 milions d'Ucraïna".

Entrem ja en territori català, i La Vanguardia també dedica la imatge principal de la seva portada a la victòria del Reial Madrid a Wembley. "I va caure la quinzena. El Reial Madrid bat el Borussia Dortmund (0-2) a la final de la Champions", i en el peu de foto, explica que l’equip madrileny “va alçar la copa a Wembley després d’un partit en què va patir per guanyar”. El titular principal del diari del Grup Godó és per un tema d’infraestructures que diu que  "la disparada demanda turística desafia la capacitat del Prat", i que Aena reforça la gestió de l’operació de l’aeroport de Barcelona, que s’acosta al límit de passatgers”. Laltra imatge de la portada és pel festival Primavera Sound, que “consolida l’arrelament a Barcelona”, i també destaca unes crides amb altres titulars secundaris. "Von der Leyen assegura Feijóo que la UE vetllarà per l'estat de dret"; "Teresa Ribera: Ultradreta bona i dolenta? Ni dictadura tova ni dura""; "Els problemes organitzatius llasten el servei del taxi" i "El patiment de Palestina i la il·lusió dels dos estats".

El Periódico, per la seva part, no fa sang amb el triomf del Madrid, que destaca de manera molt residual a la seva portada, sinó que aposta per una enquesta del Gesop sobre les eleccions generals, que assegura que “la dreta aconseguiria la majoria, amb Vox a l’alça”. Segons aquesta enquesta, Feijóo retrocedeix i es duplica la fugida de vots cap al partit d’Abascal” (concedeix entre 142 i 144 escons al PP i entre 35 i 37 als ultradretans), mentre que “Sánchez es recupera a costa de Sumar i Podem es queda fora” (el PSOE treuria entre 120 i 122 escons, per entre 19 i 21 Sumar).

L’Ara dedica un petit requadre amb foto de Vinicius a la victòria del Madrid i l’aposta de la seva portada és per les eleccions europees del 9-J, amb un reportatge propi sobre el “què pensem els europeus”, i apunta que hi ha un canvi de mentalitat: “La guerra i el rebuig a la immigració deixen en un segon pla la crisi climàtica.”. El Punt Avui, per la seva part, és l’únic diari que no dedica ni un rengló a la Champions del Madrid, i centra tota la seva atenció en un reportatge propi sobre la recessió que pateix Alemanya: “La locomotora alemanya agafa hora en el taller”, un titular imaginatiu per explicar que “el ‘made in Germany’ perd competitivitat en un context de crisi de confiança econòmica i política”, i que “els problemes d’Alemanya acaben sent els d’Europa a les portes d’unes eleccions clau”.

'El País' 2
'El País'
'El Mundo' 2
'El Mundo'
'La Razón' 2
'La Razón'
'ABC' 2. jpg
'ABC' 
'La Vanguardia' 2 CAT
'La Vanguardia' 
'El Periódico' 2 CAT
'El Periódico' 
'Ara' 2
'Ara'
'El Punt Avui' 2
'El Punt Avui'
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!